Deniz Feneri Taraf gazetesine ne dedi?

Deniz Feneri Taraf gazetesine ne dedi?

Taraf Gazetesi'nde bugün yayınlanan ve derneğimizin de adının geçtiği asılsız haber için, Deniz Feneri Yönetim Kurul tarafından, Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’a gönderilen mektubu bilgilerinize sunarız...

Sayın Ahmet Altan

Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

 

Gazetenizin 10 Mayıs 2011 tarihli Arzu Yıldız imzalı manşet haberinde derneğimizin adını çağrıştıran “Deniz Feneri İslamî Yardım ve Bağış Derneği” isimli bir kuruluştan bahsedilmektedir. Tespitlerimize göre dünyada bu isimde bir kuruluş bulunmamaktadır.

 

Haberin 12. sayfadaki tam metni okunduğunda ise, asıl konunun Almanya Deniz Feneri e.V. isimli kuruluş olduğu anlaşılmaktadır.
 

Bununla birlikte haberin doğrudan derneğimizden bahseden, “Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği’ne yapılan yardımların nasıl kullanıldığını inceleyen savcılığın, dernek kasasına giren yaklaşık 24 milyon avronun nereye harcandığı konusunda net bir bilgiye ulaşamadığı öne sürüldü” ifadelerinin geçtiği bölüm gerçek dışı ve iftiradır.

 

Derneğimiz, -daha önce kamuoyuna her vesile ile açıkladığı gibi,- Almanya Deniz Feneri e.V. isimli kuruluştan –tamamı banka yoluyla olmak üzere- toplam 7 milyon 40 bin avro yardım almış olup, defalarca yapılan denetimler sonunda bu paraların hesabı verilmiştir.

Temel evrensel gazetecilik kuralları, derneğimizle ilgili bir haber yapılırken bizim de bilgimize başvurulmasını gerektiriyordu. Gazetenizin manşetten vererek çok önemsediğini gösterdiği bu haberi yaparken bu kuralı atlamış olması manidar olduğu kadar üzücüdür.

 

Kamuoyunun doğru bilgi alma hakkına saygı ve derneğimizin tüzel kişiliğinin gördüğü zararın telafisi için bu düzeltmenin gazetenizde yayınlanmasını bekliyor, gereğinin yapılmaması halinde hukuki haklarımızın saklı olduğunu hatırlatıyoruz.

 

Sizleri bilgilendirmek üzere yüz yüze görüşmeye hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz.

 

 

Deniz Feneri Derneği

 

 

Bilgi İçin: Tuğba Akalın- Deniz Feneri Derneği Medya İlişkileri Sorumlusu
0212 414 61 45 – 0542 267 59 43 tugba.akalin@denizfeneri.org.tr 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.