Deniz Feneri, Yılmaz Özdil'i Kınadı

Deniz Feneri, Yılmaz Özdil'i Kınadı

Deniz Feneri Derneği, geçtiği basın bülteni ile Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'i sert bir dille kınadı.Dernekten yapılan açıklama şöyle.

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yılmaz Özdil, 29.03.2011 tarihli köşe yazısında, Deniz Feneri Derneği’ni kastederek “Keriz Feneri” ifadesini kullanmış, sayıları 1 milyonu bulan Deniz Feneri bağışçıları ve gönüllüleri başta olmak üzere, Deniz Feneri’nin tüzel kişiliğine ve tüm hayırseverlere açıkça hakaret etmiştir.

Özdil, daha önce de köşesinde Deniz Feneri Derneği’ni kastederek aynı ifadeyi kullanmış, yıllarca derneğimize destek vermiş iyilikseverlerimizi incitmiştir. Söz konusu yazıları sebebiyle Özdil ve Hürriyet Gazetesine tekzip gönderilmiş, tazminat davası açılmış ve hakaret nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.
Deniz Feneri Derneği kurulduğu günden beri defalarca denetlenmiş olup derneğimizin, “suç teşkil eden” ya da hukuka aykırı her hangi bir faaliyeti tespit edilmemiştir.

Özdil, basın meslek ilkelerini yok sayarak, 1998 yılından beri dul, yetim, öksüz, engelli ve kimsesiz yüz binlerce mağdur ve gönlü kırık insanımızın umut kapısı olmuş bir insani yardım kuruluşuna çamur atmaya devam etmektedir.
Deniz Feneri ailesi olarak, toplumun değerlerine açıkça hakaret etmekten çekinmeyen Yılmaz Özdil’i ve Hürriyet Gazetesi yönetimini tüm iyilikseverler adına kınıyoruz.

Hakaret fiili nedeniyle adı geçen şahsa ve gazete yönetimine karşı yasal yollardan mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.

Derneğimiz, hem ülkemiz bütün bölgelerinde hem de dünyanın 47 farklı ülkesinde yüz akı işler yapmış, milyonlarca insana umut ışığı olmuştur. Deniz Feneri, hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında iyilik köprüsü olmaya devam edecektir. İftiracıların ve çamur atanların varlığı bizi yapmakta olduğumuz iyiliklerden alıkoyamayacak, bilakis kararlılığımızı artıracaktır.

Saygılarımızla.

Etiketler :