Deniz Feneri Yüzbinleri Işıttı

Deniz Feneri Yüzbinleri Işıttı

Ramazan ayı boyunca Deniz Feneri Derneği'nden destek bekleyen 961 kişiye 48.500 TL nakit ve 15.735 kişiye 1 milyon 391 Bin 601 TL’lik gıda, giyim, temizlik, ev eşyası, eğitim malzemesi ulaştırıldı.

Deniz Feneri derneği bu ramazan 386. 150 kişiye yardım ulaştı.

1.000 çocuğa, kendilerine özel hazırlanan ve içinde bisküvi, meyve suyu, çubuk kraker, süt, çikolata ve oyuncağın bulunduğu çocuk kolileri ulaştırıldı.

7.375 çocuğa mont, ayakkabı, kazak, etek, pantolon, iç çamaşırı, çoraptan oluşan bayramlıklar hediye edildi. Hem de tüm çocuklar Deniz Feneri Giyim Mağazalarına davet ederek, tek tek kıyafetlerini seçmelerine ve giyerek üzerlerinde görmelerine imkan vererek.

1000 öksüz ve yetim çocuğa, bu bayram ellerini öpüp harçlıklarını alamayacakları anne-babalarının yerine biz 50’şer TL bayram harçlığı verildi.

Ramazan boyunca iftar ve sahur sofraları boş kalmasın diye 1600 aileye Ramazan Kumanyası ulaştırıldı.

Bu ramazan iftar vakti sokakta kalan, trafikte sıkışan 350.000 kişi bir bardak su ve hurmadan oluşan iftariyeliklerle orucunu açtı.

Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Yalova ve Batman’da dernek gönüllüleri kendi yaptıkları kek, börek, poğaça, kurabiye gibi yiyecekleri iftar saatinde yolda kalanlara ikram etti.

Gelemeyene Gidiyoruz projesi ile yemek pişiremeyecek kadar yardıma muhtaç hasta, engelli ve yaşlılarımıza Ramazan boyunca 61.000 öğün sıcak yemek ulaştırıldı.

Ankara'da Deniz Feneri Aşevine gelen binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşımıza de yemek ikram edildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de hastane acil servislerinde sahur yemeği dağıtıldı. Kendisinin ya da bir yakının derdine düşüp sahuru düşünemeyen 31.200 kişi Deniz Feneri’nin ikram ettiği sahur yemeği ile oruca niyetlendi.

20.000 kişi teravih namazı çıkışında Deniz Feneri’nin sponsorlardan temin ederek dağıttığı lokumlarla ağzını tatlandırdı, Deniz Feneri'ni yeniden hatırladı.

Şanlıurfa’da 22.500 kişinin iftar sofrasına Deniz Feneri gönüllülerinin dağıttığı ekmekler ulaştı.

2.575 öğrenciye okullar açılmadan kırtasiye seti ulaştırıldı.

Ramazan’a damgasını vuran sel felaketinde mağdur olan vatandaşlarımıza 500 bin TL değerinde gıda, giyim, ev eşyası vb. yardımları yapıldı.

Ramazan ayı boyunca Deniz Feneri Derneği'nden destek bekleyen 961 kişiye 48.500 TL nakit ve 15.735 kişiye 1 milyon 391 Bin 601 TL’lik gıda, giyim, temizlik, ev eşyası, eğitim malzemesi ulaştırıldı.

Deniz Feneri, sadece Ramazanda değil, yılın bütün aylarına ve 365 gün hayırseverlerimizin iyilik köprüsü olmaya devam ediyor.

Etiketler :