Deniz Feneri'den Sert cevap

Deniz Feneri'den Sert cevap

Deniz Feneri Kendisini HAKSIZCA eleştiren Milliyet gazetesine sert bir cevap verdi.

Doğan Medya Grubu’nun CHP ile işbirliği halinde Deniz Feneri’ne karşı üç yıldır yürüttüğü karalama kampanyasına 15. 06. 2010 tarihli haberle bir yenisi daha eklenmiştir. İyiliğe ve yoksullara karşı vicdansızca sürdürülen bu “kirli savaş”ın devam ediyor olması, kamu vicdanında derin yaralar açmaktadır.

Deniz Feneri Derneği hakkında defalarca yapılan kamu denetimlerinde bir olumsuzluğun çıkmamış olmasından, birileri hayal kırıklığına uğramış olmalı ki, Doğan Medya Grubu’na bağlı Milliyet Gazetesi, bu rahatsızlığı ya da hazımsızlığı, kamu denetim raporlarındaki gerçekleri çarpıtmak suretiyle Deniz Feneri’ni manşete taşıyarak kamu vicdanında açtıkları yarayı bir defa daha kanatmıştır.

Yardım kuruluşlarımız vakıf medeniyetimizin mirasçılarıdır. Herkesin bir gün bu kuruluşların desteğine ihtiyacı olabilir. Bu kuruluşlar üzerinde titizlenilmeli ve her biri gözbebeği misali korunmalıdır.

15.06.2010 tarihli Milliyet Gazetesi’nin, “7 milyon Euro nereye harcandı” başlığıyla verdiği haberde, Deniz Feneri hakkında şüphe uyandıracak bir dil kullanmış; haberin içeriğinde ise Deniz Feneri Derneği hakkında düzenlenen kamu denetim raporundaki gerçekleri saptırarak, okuyucu nezdinde dernek hakkında şüphe uyandıracak ifadelere yer vermiştir.

Gerçekte ise Deniz Feneri Derneği, 2007-2010 yılları arasında İçişleri Bakanlığı denetçileri ve MASAK tarafından birçok kez denetlenmiştir. Yapılan bütün denetimlerde, Deniz Feneri’nin tüm faaliyetlerinde, suç teşkil edecek herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı tespit edilmiştir.

Derneğimiz tüm yardım faaliyetlerinde kayıtlı ve şeffaf bir sistemle çalışmaktadır.

Derneğimizle ilgili yapılan son denetim raporundan alıntı yapıldığı anlaşılan, söz konusu haberin son paragrafında da ifade edildiği üzere; “Derneğin tüzüğünde belirtilen amacı, faaliyetlerin toplumsal gelişmeye katkısı, amaca yönelik harcamalarının gelirine oranı ve alım satımlarının rekabet koşullarına uygunluğunun birlikte değerlendirilmesi neticesinde mevcut duruma göre Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsünün kaldırılmasını gerektirecek bir durumun bulunmadığı değerlendirilmiştir.”Hukuka saygılı ve sorumluluk sahibi herkesi Kamu Denetimine ve denetim sonuçlarına saygılı olmaya davet ediyoruz.

Milliyet gazetesinin gerçekleri saptırarak verdiği habere karşı hukuk zemininde haklarımızı sonuna kadar arayacağız.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :