Deniz Gezmiş'in Ağabeyi CHP'yi topa tuttu

Deniz Gezmiş'in Ağabeyi CHP'yi topa tuttu

Gezmiş ve arkadaşlarının idamında Demirel’in büyük etkisi olduğunu söyleyen Bora Gezmiş Kılıçdaroğlu ile Demirel’in yakınlaşmasını CHP tabanının hazmedemeyeceğini söyledi.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam kararının Meclis’ten geçmesini sağlayan dönemin Başbakanı Süleyman Demirel ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmelerine tepkiler dinmiyor.

Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş idam edilen üç gencin babasının Meclis’teki oturumda Demirel’in idam kararı çıkarmasına gözleriyle tanık olduğunu belirterek Demirel ile Kılıçdaroğlu’nun yakınlaşması ve Haberal’ın adaylığı için “Bunu CHP tabanına izah edemezler. CHP tabanı seçimde tepki verir” dedi. Bora Gezmiş, star’ın soruları üzerine şöyle konuştu: “Deniz Gezmişlerin olayında, sadece Demirel’in dahli yok. Önce cunta var, sonra Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay ve Başbakan Nihat Erim de, idam edilmesi taraftarıydı. Tek suçlu değil belki ama hiç de masum değil.”

Cunta mı gelip senin elini kaldırdı

Demirel, ‘O dönem gücümüz yoktu, bize baskı yapılıyordu, TBMM’yi açık tutmak zorundaydık’ gibi bahaneler öne sürüyor. O oturumu izleyen babam anlattı. Demirel, hem idama evet diyor, hem de arkasına ‘Bakın, ben evet diyorum’ anlamında bakıyor. ‘O anda elimizde imkan yoktu’ diyor. Cunta gelip senin elini mi kaldırdı? Bunun başka izah tarzı yok. Onu babam anlattı. Üç baba orda. Hüseyin’in, Yusuf’un babası da orda. Üç baba izleyici koltuklarından izlemişler.”

Denizleri astıranı niye vekil yaptın

“Örneği Baki Tuğ  savcı yardımcısıdır. Mahkeme Savcısı, Keramettin Çelebi bir kez konuştu. ‘Ya orada iddianameyi ben hazırladım, ne varsa ben yaptım. Baki Tuğ bir köşede oturdu’ dedi. Baki Tuğ kendini Deniz Gezmiş’i astıran adam olarak pazarladı. Sonra onu milletvekili, bakan yaptılar. Ali Elverdi, geçenlerde öldü. O da milletvekili oldu, hatta Bursa’da Denizler’i astıran adam Ali Elverdi geliyor diye anons ettirdi. Madem böyle şeylere karşısın, niye Denizler’i astıran adamla, hiçbir özelliği olmayan adamı vekil yaptın?” 

CHP tabanına izah edemezler

Demirel’in Haberal’ı önerdiğini söylüyor. ‘Haberal için iyi bir insandır diyorum’ diyor. Şimdi Süleyman Demirel, benim için ne dese yani boştur. Süleyman Bey o partiye gelmedi. CHP’nin zaten öyle bir desteğe ihtiyaç duyduğunu zannetmiyorum. Ben 2.5 yıldır CHP’deyim. CHP değişim içinde ama daha tam yapamadı. CHP, sosyal demokrat olmanın gerekliliğini öneren bir yapı var. CHP bir mezhep partisi değil. CHP ortanın solunda bir parti. Ama Sinan Aygün’ün ya da Haberal’ın ya da diğer şeylerin adaylıklarını şey yapmıyorum. AK Parti içinde de ülkücüler, solcular var... Demirel’in o partiye en ufak bir şeyi olduğu taktirde, taban bunu kabul etmez. Demirel, CHP’ye nasıl gelir. Hayır, mümkün değil. Bunu CHP tabanına izah edemezler. Bize Süleyman Demirel dediğiniz zaman, nasıl söylesem her zaman kötü olarak anacağımız bir kişi. Yani kendisi de biliyor ki. İnsan hatasını itiraf ettiği zaman küçülmez. Kendi itiraf etmese bile karşısındakilerin düşüncesi öyle.  

Star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.