Deniz Kuvvetleri'nde Skandallar

Deniz Kuvvetleri'nde Skandallar

Deniz Kuvvetleri içindeki fuhuş şebekesinin seks kasetiyle şantaj yaptığı iddiaları sanık emekli Koramiral Öğütçü’nün ifadesi ile doğrulandı

Kafes Eylem Planı iddianamesinin ek klasörleri açıklandı. Deniz Kuvvetleri içindeki fuhuş şebekesinin seks kasetiyle şantaj yaptığı iddiaları sanık emekli Koramiral Öğütçü’nün ifadesi ile doğrulandı

Azınlıklara yönelik kanlı eylemler içeren Kafes Eylem Planı davası iddianamesinin ek klasörleri avukatlara dağıtıldı. 33 sanıklı 65 sayfalık iddianamenin, soruşturmaya ilişkin delillerinin yer aldığı 6 ek klasörde Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar ve eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü’nün ifadelerine de yer verildi. En dikkat çeken ifade ise emekli Koramiral Öğütçü’nün “Bana seks kasetiyle şantaj yapıldı” iddiası oldu.

EN UZUN İFADE ÖĞÜTÇÜ’YE AİT

Delil klasörlerinde, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen talimatla ifadesi alınan Koramiral Kadir Sağdıç’ın 34, Tuğamiral M. Fatih Ilğar’ın 42, emekli Koramiral Öğütçü’nün ise İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne verdiği 61 sayfalık ifade ile savcılar Ercan Şafak ve Murat Yönder’e verdiği 2 sayfalık ifadeler de bulunuyor. Üç zanlının Kafes Planı ile birlikte Albay Dursun Çiçek imzalı Demokrasiye Müdahale Planı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini provoke etme çalışmaları, Malatya Zirve Yayınevi Katliamı, Hrant Dink suikasti, Koç Müzesi’nde bulunan bombalara ilişkin de sorgulandığı ortaya çıktı.

‘KAFES PLANI TERFİMİ ENGELLEDİ’

Kafes Eylem Planı ikinci ek delil klasöründe, sanık amirallerin daha önce kamuoyuna açıklanmayan emniyet ve savcılık sorgularının yer aldığı görüldü. Kendisine seks kasediyle şantaj yapıldığını ve bunların arkasındaki isimlerin de kim olduğunu bildiğini söyleyen Koramiral Öğütçü, Kafes Eylem Planı’nın bir numarası değil terfisini engellemesi nedeniyle mağduru olduğunu savundu. Emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü’ye emniyet sorgusunda, “Levent Bektaş’ta ele geçen ‘fuhuş çetesi’ adlı dökümandan haberiniz var mı? Eğer varsa kimler tarafından hazırlanmıştır” sorusu yöneltildi. Öğütçü bu soruya şu cevabı verdi:

‘BENİ AİLEMİ HEDEF ALAN KASET VAR’

“Bu dökümanla ilgili bilgim yok. Ancak beni ve ailemi hedef alan seks kaseti hazırlayan bir grubun böyle bir dökümanı da hazırlaması gayet normaldir. Şu an hakkımda düzenlenen CD ile ilgili açtığım dava Askeri Mahkemede devam ediyor. Bu CD’nin SAT Grup Komutanlığı’nda görevli Binbaşı C.C.E. ile o tarihte karargahımda Protokol Şubede çalışan ve fotoğrafçılık yapan Astsubay Ş.S.’nin sapıklık derecesinde seks düşkünlüğünden faydalanarak yine bu fuhuş çetesi dökümanını hazırlayanlar tarafından düzenlendiğini değerlendirmekteyim.

AMİRAL İSTİFA ALBAY İNTİHAR ETTİ

Amacın tamamen komutanlar dahil subay ve astsubayları lekeleyerek Deniz Kuvvetleri içinde bir çöküntü yaşanmasını sağlamaktır. Nitekim bu düzenlemeler sonucunda Tümamiral Baha Eren istifa etmiş ve Berk Erden isimli bir kurmay albayımızın intiharına neden olmuştur. Bu belgenin içeriğinde geçen hususlar ve hazırlayanlar ile ilgili bilgim yoktur.”

Kafes Planı ihbarını Metin Ataç’la okuduk

Kafes Eylem Planı’nı ilk kez 23 Mayıs 2009 günü emniyete gönderilen ihbar e-mailinde gördüğünü belirten emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, “Bu tarihte Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç ile Sarıyer Subay Gazinosu’nda bulunduğumda ihbar mektubu bana iletildi. Kuvvet Komutanı ile beraber bunu okuduk” dedi.  

‘Uygundur’ benim el yazıma benziyor


 

 

 

 

 

 

 

Emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü’nün, Kafes Eylem Planı hakkında hiçbir bilgisi olmadığını ve bu konuyla ilgili bir bilgisi bulunmadığını savundu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde “Özel Operasyon Gücü” adında bir komutanlık olmadığını belirten Feyyaz Öğütçü, bu kurulun amirallerin planın içine çekilmeleri amacıyla oluşturulan suni bir yapı olduğunu savundu. Kafes Eylem Planı üzerinde bulunan “Uygundur” kelimesinin kendi el yazısına benzediğini anlatan Öğütçü, yazıların bir başka yerden alınarak plana kopyalandığını öne sürdü. 

Hem içerisi hem dışarısı için şeytanca yapılmış bir plan

Kafes Eylem Planı ile ilgili Feyyaz Öğütçü, “Bu planların silahlı kuvvetler dışında profesyonelce üretildiği ve adı geçen subay ve astsubayların da bu planların askeri formata çevrilmesi aşamasında plana dahil edildiği kanaatindeyim. Bu planın bir kurmay subay tarafından yapılması mümkün değildir’’ dedi. Öğütçü, Kafes Eylem Planı’nı ilk kez Poyrazköy iddianamesinde okuduğunu dile getirdi. Planın yalnız Türkiye içinde kaos yaratacak bir plan olmadığını anlatan Öğütçü, planın Türkiye’yi dış ülkeler karşısında da güç durumda bırakacak şeytanca hazırlanmış bir plan olduğunu düşündüğünü dile getirdi. 

ÇYDD’nin misyonerlik faaliyetleri karşılaştırıldı

Kafes Eylem Planı ek delil klasörlerinde, planın teyidine yönelik çalışmalar da anlatıldı. Buna göre “Kafes eylem planı, azınlık ve gayrimüslümlere ait okullara tehdit içerikli mektup gönderilmesi, bomba ihbarı yapılması, deşifre olan hücre elemanlarının yerine yenilerinin temin edilmesi, Kafes operasyonu eylem planındaki mühimmat ve malzeme listesi ile Poyrazköy kazılarındaki mühimmat ve malzeme listesinin karşılaştırılması, rahip Andrea Santora, Hrant Dink ve Zirve Yayıncılık cinayetleri, Koç Müzesi’ndeki denizaltıda patlayıcı madde bulunması, İbrahim Şahin ve ‘Asena’ kod adlı Fatma Cengiz’in Kafes eylem planı irtibatları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) misyonerlik faaliyetleri, Beykoz Kaynarca Köyü’nde bulunan mühimmat ve malzemelerin Kafes eylem planı ile irtibatı ve aynı kapsamda gönderilen ihbarlarla ilgili” tespitler yapılmış.

Dink ve Malatya emrini kim verdi

Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğamiral Fatih Ilğar ve emekli Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü’ye Rahip Santaro, Zirve Yayınevi ve Hrant Dink cinayetiyle ilgili şu sorular soruldu: “Bu operasyonlar kimin talimatıyla gerçekleştirilmiştir? Bu eylemler sonucu cezaevinde bulunanlarla bir irtibatınız var mı? Bu kişiler kimler tarafından yönlendirildi? Bu kişilere silahları kim temin etmiştir ve bunlara silahlar nasıl ulaştırılmıştır?” Üç komutan da bu konularla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını savundu. 

Dursun Çiçek tarzı savunma

Kafes Eylem Planı ve diğer belgelerdeki imzaların ve ses kayıtlarının sorulduğu şüphelilerin, kendilerini Demokrasiye Müdahale Planı’nın altında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek gibi “Belge orjinal değil” ve “yasadışı delil” olarak savunması dikkat çekti. Koramiral Kadir Sağdıç sorgusu sırasında “Burada bana bir suretini gösterdiğiniz ve Poyratköy iddianamesi ile internette de yer alan ve şüpheli Levent Bektaş’tan hukuka aykırı olarak el konulduğu anlaşılan 3 nolu DVD üzerinde resim dosyaları şeklinde yer alan sözde Kafes Eylem Planı’nın geçerli bir belge olmadığını ve yasal bir delil taşımadığını ifade ediyorum. Bu dökümünanın aslı bulunup tarafımıza ibraz edilmesinden sonra ek savunma hakkı istiyorum” dediği öğrenildi.

Kafes Planı bir değil 5 kopya 

Feyyaz Öğütçü, Kadir Sağdıç ve M. Fatih Ilğar’a sorulan ortak sorular arasında en dikkat çeken “Kafes Operasyonu Eylem Planı isimli belgenin toplam 5 kopyasının bulunduğu tespit edilmiş, birinci kopyası Levent Bektaş’tan elde edilmiştir. Eylen Planı neden 5 kopya düzenlenmiştir. Geriye kalan 4 kopyası nerede, kimde bulunmaktadır? Ne amaçla bu şahıslara, yerlere verilmiştir?” sorusu oldu. 

Ana karargahınız nerede, kimler var

Sanık amirallere Kafes Operasyonu’nun “ana karargahı”nın neresi olduğu da soruldu. Plan belgesinde “Kafes operasyonunun Özel Operasyon Gücü Komutanı tarafından idare edileceği, komutanın karargahta bulunacağı” şeklindeki ifadeler hatırlatılan amirallere “Özel Operasyon Gücü Komutanı kimdir? ‘Ana karargah’ neresidir? Bu karargahta kimler bulunmaktadır? Kime bağlıdır? Ana karargaha hangi karargahlar bağlıdır? Hangi konularda ne gibi raporlar hazırlanmaktadır? Bu yetkiye kimler haizdir? Bu raporlar neden mutlaka şifrelenmeli? CPK yöntemi nedir ve kimler tarafından kullanılıyor? Hücreden kasıt nedir? Kaç hücre var ve kaç kişiden oluşmaktadır. Siz herhangi bir hücrede bulunuyor musunuz?” soruları yöneltildi.

Borsa’da sık oynar mısınız?

Koramiral Kadir Sağdıç’a savcılar, ele geçirilen belgelerde iddia edildiği gibi borsa tutkusunun olup olmadığını da sordular. “Borsa ile ilgilenir misiniz? Ne tür firmaların hisselerinin alım satımıyla ilgileniyorsunuz? Bunu bir aracı vasıtasıyla mı yoksa bizzat siz mi takip ediyorsunuz” soruları yöneltilen Sağdıç, “Görevim gereği atandığım yerlerdeki çeşitli bankalarda hisse senedi dahil bir miktar menkul kıymetim geçmişte bulundu. Halen menkul kıymetlerim arasında hisse senedi yer almamaktadır” cevabını verdi.

Kaynak: Star

Etiketler :