Deniz'de 'gay tayfa'

Deniz'de 'gay tayfa'

Vakit, Deniz Harp Okulu'nda bir grup öğrenci arasında tüyleri diken diken eden cinsel sapkınlıklar yaşandığını gösteren bilgi ve belgelere ulaştı.

Vakit, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Deniz Harp Okulu'nda bir grup öğrenci arasında tüyleri diken diken eden cinsel sapkınlıklar yaşandığını gösteren bilgi ve belgelere ulaştı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Deniz Harp Okulu'nda bir grup öğrencinin cinsel sapkınlıklar içine girdiği tespit edilirken, arkadaşları tarafından “gay tayfa” olarak adlandırılan bu öğrenciler hakkında hiçbir yasal işlem yapılmadığı iddia ediliyor.

SKANDAL NASIL PATLAK VERDİ?
Ulaştığımız bilgi ve belgelere göre skandallar zinciri şöyle gelişti:
Skandal, 2009'un Nisan ayında İstanbul'daki Deniz Harp Okulu'nda 1. sınıf öğrencileri A.K. ile A.E.'nin okulun tuvaletinde eşcinsel ilişki halinde iken yakalanmasıyla patlak verdi. Olay kısa sürede bütün okula yayıldı. Sınıf arkadaşlarının bu iki öğrenci hakkındaki şikayetleri arttı. Bu durum karşısında okul Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk'ün, “şahsi tercihleri” gerekçesiyle olayın kapatılmasını istediği belirtilirken, söylentileri dindiremeyince sözkonusu iki öğrencinin velilerini çağırarak, kendi istekleri ile çocuklarını okuldan almalarını istediği kaydediliyor. Çocuklarının cinsel ilişki halinde yakalandıklarını öğrenen velilerin “Keşke bana çocuğumun ölüm haberini verseydiniz de bunu söylemeseydiniz” diyerek baygınlık geçirdiği de gelen bilgiler arasında.

GAY TAYFASI
Bu olaydan sonra yapılan gizli araştırmalar sonucunda okulda kendilerine “gay tayfası” diye isim takılan bir grubun olduğunun ortaya çıktığı ileri sürülüyor. Bu “tayfa” içerisinde onlarca Deniz Harp Okulu öğrencisinin olduğu, A.E. ve A.K.'nın bu grup içerisinde yer aldığı kaydediliyor. Deniz kuvvetlerinde bu olay kulaktan kulağa yayılırken, Deniz Harp Okulu öğrencilerinin tamamının diğer Harp Okulu öğrencilerinin tacizleri ile karşılaştığı bildirildi. Deniz Harp Okulu ile Hava Harp Okulu arasında yapılan futbol karşılaşmasında HHO öğrencilerinin DHO öğrencilerine “gay” diye tezahürat ve tacizde bulunduğu, benzeri durumların başka spor müsabakalarında da ortaya çıktığı kaydediliyor.

KUVVET KOMUTANINA BİLDİRİLİYOR
Bu durumdan rahatsız olan bir grup öğrencinin Kuvvet Komutanı'na “gay öğrenciler”den duydukları rahatsızlıklarını bildirmesi üzerine dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın, Tümamiral Baha Eren başkanlığında bir heyeti Deniz Harp Okulu'na gönderdiği, bu heyetin, yapılan gizli çalışmalar sonucunda ortaya çıkan yaklaşık 30 gay şüphelisi öğrenciyi Okul Komutanı Ertürk'ün de izin vermemesi üzerine sorgulamadan Ankara'ya geri döndüğü ifade ediliyor.

BAHA EREN'İN SİCİLİ
Dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın skandalı soruşturmak üzere Deniz Harp Okulu'na gönderdiği heyetin başındaki isim hayli dikkat çekiyor. Tümamiral Baha Eren, geçtiğimiz aylarda görevinden istifa etmişti. Eren'in eşi ve kızı ile şovmen Metin Uca'nın gayri ahlaki ilişkiler içinde olduğu ortaya çıkmış, Eren skandalın basında yer alması üzerine görevinden istifa etmişti.

BİLGİSAYARLARINDAN ÇIKANLAR
Daha sonra bazı öğrencilerin bizzat Ankara'ya ilettikleri ısrarlı şikayetler üzerine harekete geçmek zorunda kalan okul idaresinin, bütün öğrencilerin bilgisayarlarını incelediği, 32 öğrencinin bilgisayarlarında sapkın cinseel içerik ve bu öğrencilere ait okul içerisinde çekilmiş eşcinsel olduklarını gösteren resimler bulunduğu bildiriliyor. Bu gelişmeler üzerine 32 öğrencinin Alay Komutanı Albay Fahir Gür'ün başkanlığındaki bir heyet tarafından sorgulandığı aktarılıyor. Bu öğrencilerin sorgularında okulda sürekli porno film izlediklerini de kabul ettikleri ifade ediliyor.

HALEN OKULDALAR
Ancak okul Komutanı Türker Ertürk'ün örtbas girişimleri sonucunda bu öğrencilerin okuldan atılmadığı, küçük cezalarla skandalın kapatılmak istendiği ifade edilirken, olayın kamuoyuna sızmaması için sapkınlığı ortaya çıkaran sorgulamaları yapan personelin tasfiye edildiği iddia ediliyor.

SKANDALIN SES KAYITLARI HABERVAKTİM'DE
Okul komutanı Türker Ertürk'ün özel olarak görevlendirdiği İstihbarat Subayı Murat Genç tarafından gizlice kaydedildiği ileri sürülen sorgulamanın ses kayıtları, habervaktim.com adlı internet sitesinde yayınlanacak.

VAKİT

Etiketler :