Denizli BJK ile 1 yıllığına anlaştı

Denizli BJK ile 1 yıllığına anlaştı

Beşiktaş'ta teknik direktör Mustafa Denizli düzenlenen törenle 1 yıllık yeni sözleşmeye imza attı.

BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde başkan Yıldırım Demirören, Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu da hazır bulundu. Törende ilk sözü alan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, "Mustafa Denizli ile ilgili hepimizi üzen bazı haberler çıktı. Hocamızın, maddi değerler için bazı şartlar öne sürdüğü yönündeki haberler kesinlikle asılsızdır. 3 büyük takımı şampiyon yapmış; bir Beşiktaşlı olarak da Beşiktaş'a şampiyonluk ve Türkiye Kupası'nı getirmiş bir teknik direktörün böyle şeyler düşünmesi imkansız." diye konuştu.


DENİZLİ: "BEN BEŞİKTAŞ'TA OLMAKTAN MUTLUYUM"


Başkan Demirören'den sonra söz alan Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Turkcell Süper Lig'in bitiminde başkan ve yönetimle konuştuğunu dile getirerek, "Lig bitiminde başkanımız ve yönetimimiz arasında her konuyu konuştuk. Yoğun bir sezon geçirdik. Benim yorgunluğum futbol yorgunluğu değil. Bunu defalarca sizlere söyledim. Ben Beşiktaş'ta olmaktan dolayı mutluyum. İlk gün nasılsam şu anda da öyleyim. Hedeflerimize bir bir ulaştık. Bu sezon da aramıza katılan yeni arkadaşlarımızla birlikte büyük başarılara imza atacağız. Şu anda belki de bende ilk gün heyecanı yok. Ama devam etmenin mutluluğu var. Beşiktaş ile bir yıl kontrat yapacağız. Benim prensip anlayışım budur. Bu tek yıllık çalışmalar herkes için çok daha iyi. Beşiktaş Kulübü, bir yıldan çok daha fazla bana sözleşme teklif etti ancak prensiplerim doğrultusunda kabul etmedim." ifadelerini kullandı.






Yeni sezonda takıma yapılan ve yapılacak olan transferlerle ilgili olarak yöneltilen soruları da yanıtlayan Başkan Demirören, transfer yapmakla şampiyon olunmayacağını belirterek, "Önemli olan sahada mücadele etmek. Sahada mücadele ederek şampiyon olunuyor. Bu işler transferlerle olmaz. Beşiktaşlılık herkese nasip olmaz. Biz bu tarz oyuncuları bünyemizde barındırmak istiyoruz. Şu ana kadar Nihat, Erhan, Fink ve Rıdvan'ı kadromuza kattık. Bundan sonra da transferlerimiz devam edecek. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğiz bunun için de tabii ki transfer yapacağız. Ancak Şampiyonlar Ligi'nde sizi şampiyon yapacak oyuncuları almak için Türkiye'de hiçbir kulübün bütçesi yetmez."


Bobo'ya gelen transfer teklifleriyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Demirören, Boboya hiçbir ciddi teklif gelmediğini kaydederek, "Benim için Bobo'nun değerinden alta verilen hiçbir teklif ciddi değildir bana göre değildir. Gazetelerde yer alan rakamlar da bizim Bobo'ya verdiğimiz değer değildir." şeklinde konuştu.


Bir basın mensubunun, Fenerbahçe'nin Mehmet Topuz'a 9 milyon euro, Beşiktaş'ın da İsmail Köybaşı'nın bonservisine 6 milyon euro verdiğini ve bu ücretlerin yüksek olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Demirören, şunları söyledi;


"Bugünün şartlarına göre değil; her sene bu rakamlar yukarı çıkıyor. Türkiye'de ve dünyadaki ekonomik krize baktığımızda bu rakamlar kalmadı. Avrupa'da bu rakamları veren takımlar 15'i Türkiye'de 3 geçmez. Bu uçurum açıldıkça da Türk futbolu büyük yaralar alacak. Ama yapacak bir şey yok. şartlar bunu gerektiriyor. Oyuncu ücretleri bile inanılmaz yükseldi. Kulüpler Birliği olarak birlik berebarlik içinde bir çözüm bulmalıyız; ancak tatlı rakabet ortamında bu da mümkün olmuyor."


Demirören son olarak, BJK İnönü Stadı'nda maçların oynanmaya devam edeceğini belirterek, "Yeni yapılacak stat iznini beklerken, koskoca stadı bekletmeyeceğiz." dedi.



DENİZLİ: "BOBO'NUN KALMASINI İSTİYORUM"


Takımdan ayrılabileceği yönünde haberler çıkan Bobo'yla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Mustafa Denizli, Brezilyalı futbolcunun takımda kalmasını istediğini; ancak buna yönetim kurulunun karar vereceğini söyledi.


Tecrübeli teknik adam, "Bobo'ya bir çok teklif var. Her oyuncuyu olduğu gibi Bobo'yu da yakından takip ediyorlar. Bizim görevimiz giden oyuncunun yerini en şekilde doldurmak ve o oyuncudan maksimum verim almaktır. Şu anda yabancı kontenjanımız dolu ve bu an itibarıyla hiçbir yabancı futbolcumuz kulüpten ayrılmadı. Ama her an herşey olabilir. Şartlar kulüp, takım ve futbolcunun lehine gelişirse biz de bir ya da iki transfer yapabiliriz. Futbolcularımın hepsinden memnunum ve kadrodaki hiçbir oyuncuma git demem." diye konuştu.


NİHAT'IN TRANSFERİNDEN MEMNUNUM...


Mustafa Denizli, basında transfer çalışmalarında yönetimle kendisi arasında bir anlaşmazlık olduğu yönünde anlayış olduğunu belirterek, "Yapılan transferlerin hepsinin bilgisi dahilinde olduğunu söyledi. Özellikle Nihat'ın transferinden çok memnun kaldığını ifade eden Denizli, "Bugün Çeşme'den beraber döndük. Tesadüfen uçakta karşılaştık ve oturup konuşma fırsatımız oldu. Nihat'ı her zaman çok beğendim. İlk görüşmelerden olumsuz sonuç alınınca çok üzülmüştüm ancak şu anda gerçekten çok mutluyum. Nihat Beşiktaş'ın has çocugudur. Kalitesi ve tecrübesiyle Beşiktaş'a fazlasıyla katkı yapacağını düşünüyorum." şeklinde açıklama yaptı.

Etiketler :