Denizli rekora koşuyor

Denizli rekora koşuyor

Sürpriz oyunculara astronomik rakamlar ödeyerek transfer tarihine geçen Beşiktaş'da De-nizli de yeni bir rekora koşuyor

Bu sezon sürpriz oyunculara astronomik rakamlar ödeyerek transfer tarihine geçen Beşiktaş'ta teknik direktör Mustafa Denizli de yeni bir rekora koşuyor. Denizli yönetimindeki Beşiktaş, bu sezon çıktığı 10 maça da ayrı kadrolarla çıktı, tam 20 futbolcu ilk onbirde kendine yer buldu. İlk onbire henüz giremeyen oyuncu sayısı ise 7'de kaldı.

Siyah-Beyazlı takımda sakatlığı nedeniyle İbrahim Toraman ve Batuhan'ın yanı sıra, Rıdvan Şimşek, Erkan Zengin'le birlikte genç futbolculardan Necip, Onur ve Korcan  ilk onbire giremeyen oyuncular oldular.

Beşiktaş'ın 10 resmi maçında sürekli ilk onbirde oynamayı sadece Ferrari, Sivok ve Ernst başarabildi. Sivok ve Ferrari her maçta 90 dakika oyunda kalırken, Ernst, Gaziantepspor karşılaşmasının bitimine 8 dakika kala kenara alınmıştı.

Beşiktaş'ın en çok isim değiştiren yeri sağbek mevkisi oldu. Sağbekte önce yeni transfer Erhan yer aldı. İlk 4 maça ilk onbirde çıkan Erhan, daha sonraki 6 karşılaşmada bırakın 11'i, 18 kişilik kadroya bile giremedi. Bir ara oyuna yine yeni transferlerden Rıdvan girdi; o da isteneni veremedi. Ekrem oynadı, ardından da İbrahim Kaş transfer edilerek sağbeke geçti. Ancak son maçta yine Ekrem sağbekteydi.

Defansın diğer kanadında ise Türkiye'nen en pahalı solbeki İsmail Köybaşı sezona başladı. Ama o da sürekli oynayamadı, çünkü başarılı olamadı. Yine emektar İbrahim Üzülmez, Denizli'nin solbekte cansimidi gibi sarıldığı isim oldu.

Takımda en çok yer değiştiren isimse Ekrem oldu. Ekrem sağbek, sağaçık, ön libero ve solbek mevkilerinde oynadı. Geçen sezon bitmeden "bonservisi olmadığı" için "başka takım almasın" diye bir an önce transfer edilen Fink de kadroda kalıcı olamadı. Fink 4 maçta ilk onbirde yer bulamadı.

Beşiktaş'a tam 8 milyon Euro'ya transfer edilen Tabata da gelir gelmez ilk onbire girdi ama burada kalıcı olamadı. Denizli, sezonun en önemli maçlarından biri olan CSKA Moskova maçında ilk onbire alınmadı. Geçen sezon şampiyonlukta büyük payı olan Tello ve Bobo da gözden düştü. Nobre kalıcı olamadı. Yine astronomik bir bedelle transfer edilen, hala gol atamayan Nihat da ilk onbirin değişmezi olmayı başaramadı.

Beşiktaş'ın sürekli değişen mevkilerinden biri de kaleydi. Sezona Rüştü başladı, sonra Hakan kaleyi devraldı, şimdi yine Rüştü kalede…

Sezon devam ediyor. Beşiktaş yarışta geride kaldı ama Denizli kalan maçları gösteriyor, yine iddialı konuşuyor.

Denizli haklı çıkacak mı? Sürekli kadro değişikliği Beşiktaş'ı başarıya taşıyacak mı? İşte bunları zaman gösterecek, bakalım sahaya kaç tane daha değişik kadro çıkacak.

Etiketler :