Denktaş : 'Kıbrıs'ta cami yaktık'

Denktaş : 'Kıbrıs'ta cami yaktık'

KKTC eski başbakanlarından Serdar Denktaş, emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu'nun 'Kıbrıs'ta cami yaktık' açıklamalarıyla ilgili konuştu

KKTC eski başbakanlarından Serdar Denktaş, emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu'nun 'Kıbrıs'ta cami yaktık' açıklamalarıyla ilgili konuştu.

KuzeyKıbrısTürk Cumhuriyeti'nin (KKTC) eski başbakan yardımcısı Serdar Denktaş, emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu'nun, Özel Harp Dairesi'nin 'halkın mukavemetini artırmak için Kıbrıs'ta cami yaktıklarına yönelik' itiraflarını değerlendirdi.

Teşkilatın o dönemde kabul edilmeyecek eylemlerde bulunduğunu kabul eden Denktaş, bunu eleştirmenin yanlış olacağını savundu. Yirmibeşoğlu'nun o dönemleri konuşurken daha dikkatli olması gerektiğini anlatan Denktaş, şu ifadeleri kullandı: "Teşkilat o dönemlerde bugün tasvip etmediğimiz işler yapmış mıdır? Yapmıştır. Teşkilat işlerinde hiç kimsenin unutmaması gereken şey; zaman zaman o teşkilatın alt bünyelerinde görev yapan o kişiler, kendi isteklerince hareket edebilirler. Kontrol dışındadır bu. Olay üst yöneticilere ulaşırsa bu kişiler cezalandırılır. Bazı hallerde affedebilir. Teşkilatın bütün olarak koyduğu mücadeleye bakmak lazım. Türk Mukavemet Teşkilatı orada direnmeyi ve mücadeleyi sağladı. Her devletin kendi içerisinde gizli teşkilatı yok mu var. Bütün ülkelerin var. Bu teşkilatın içersindeki bazı insanlar bireysel hareketlerde bulunmuş olabilir."

Özel Harp Dairesi'nin eski başkanlarından emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, geçtiğimiz hafta Habertürk gazetesine Özel Harp Dairesi'yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. 35 yıllık sırrı ağzından kaçıran Yirmibeşoğlu, "Halkın mukavemetini artırmak için düşman yapmış gibi bazı değerlere sabotaj yapılır. Mesela bir cami yakılır. Kıbrıs'ta biz bunu yaptık. Bir cami yaktık." ifadelerini kullanmıştı

Etiketler :