Denktaş son yolculuğuna uğurlanıyor

Denktaş son yolculuğuna uğurlanıyor

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Denktaş'ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bulunan naaşı düzenlenecek törenin ardından top arabasıyla Selimiye Camii'ne götürülecek. Merhum Cumhurbaşkanı'nın naaşı, öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Cumhuriyet Parkı'nda defnedilecek.

Devletin Zirvesi KKTC'de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cenaze törenine katılmak üzere KKTC'ye gitti.

Başbakan yardımcıları Ali Babacan ve Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Başbakanlık müsteşarı Efkan Ala da KKTC'ye gitti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de cenaze törenine katılacak.

İlk Tören Hastanede Yapıldı

Denktaş için ilk tören dün hayatını kaybettiği Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde yapıldı.

67 yıllık hayat arkadaşı Aydın Denktaş tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Anavatan ve yavru vatan bayraklarına sarılı tabut, askeri araca yüklenerek uzun yıllar görev yaptığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na nakledildi. Halkı onu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

 

İkinci Tören Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Yapıldı

Denktaş için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ikinci bir tören düzenlendi. Bahçedeki törenin ardından, Denktaş'ın cenazesi şeref salonundaki katafalka taşındı.

Kıbrıs halkı, "babamız" dedikleri Rauf Denktaş'ın naaşını görebilmek için Cumhurbaşkanlığı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.