Depo'daki sandıktan 222 oy çıktı

Depo'daki sandıktan 222 oy çıktı

Ordu'da referandumda kullanılan sandıklar depoya kaldırılırken içinde oy kaldığı farkedildi.

Ordu'da referandumda kullanılan sandıkları belediyeye ait depoya getiren işçiler, bir sandığın içinden kullanılan oyların döküldüğünü görünce oyları sandıkla birlikte polise teslim etti. Polis de sandık ve oyları Merkez İlçe Seçim Kurulu’na teslim etti. K

Ordu’da 12 Eylül günü yapılan halk oylamasında kullanılan sandıklar saklanmak üzere belediyeye ait Park ve Bahçeler Müdürlüğü Üretim Seraları ve Atölyeleri’ne ait depoya götüren işçiler, 1118 nolu sandıktan kullanılmış oyların dökülmesi üzerine şaşırdı. İşçiler, mühürlenmiş 224 oy pusulasını sandıkla birlikte polise teslim etti. Polis tutunakla sandığı Merkez İlçe Kurulu’na götürüp teslim etti.

İl Seçim Kurulu Başkanı Erol Oğluoğlu, araştırma başlattıklarını ve kısa sürede yazılı açıklama yapacaklarını söyledi. 1118 numaralı seçim sandığında oy pusulalarını bulan Ordu Belediyesi Temizlik İşçisi Azmi Bakan, “Seçim sandıklarını toplarken ve depoya koyarken ağzı açılan bir sandıkta oylar olduğunu gördük ve belediyeden yetkili kişilere haber verdik. Bunlar mühürlü ve kullanılmış oylardı” dedi.

Kirazlimanı Mahallesi’nde oyunu kullanan seçmenlerden Yusuf Furtun, 1118 numaralı sandıkta oy kullandıklarını belirtirken, “Böyle saçma bir olay olmaz. 2010 Türkiyesi'nde böyle olaylar yaşamak çok saçma birşey. Bizim mahallemizdeki sandıklarda büyük çoğunlukla hayır oyları çıkmıştı. Bu sandıkta onlardan birisi” diye konuştu.

Mahalle muhtarı Aydın Tok ise sandık başında görev yapanların ilerin yıllarca seçimlerde görev yapmış kişiler olduğunu belirterek, olayın il seçim kurulu tarafından aydınlatılacağını söyledi. 300 seçmenin kayıtlı olduğu 1118 nolu sandıktan 222 oydan 39'unun ‘evet', 183'ünün ‘hayır' olduğu belirtildi.

 

Etiketler :