Depremde yaşamını yitiren KKTC vatandaşları için Kur'an-ı Kerim okundu

Depremde yaşamını yitiren KKTC vatandaşları için Kur'an-ı Kerim okundu

Türkiye'deki depremlerde yaşamını yitiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşları için Gazimağusa kentinde, Kur'an- ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunarak dualar edildi.

LEFKOŞA (AA) - Türkiye'deki depremlerde yaşamını yitiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşları için Gazimağusa kentinde, Kur'an- ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunarak dualar edildi.

KKTC Başbakanlığı himayesi ve Din İşleri Başkanlığı koordinesinde Lala Mustafa Paşa Camisi'nde 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren 49 KKTC vatandaşının ölümlerinin 40'ıncı günü dolayısıyla program düzenlendi.

Programa KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Başbakan Ünal Üstel ve eşi Zerrin Üstel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih Koca, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Müezzini Mehmet Hadi Duran, Eminönü Yeni Cami İmam Hatibi Emrullah Akbaş ve hafız Mustafa Yaşar, depremde yaşamını yitirenler için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okuyarak dualar ettiği programın sonunda katılanlara gül şerbeti ve lokma tatlısı ikramında bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.