'Depremzede garson çocuk' haberine yalanlama

'Depremzede garson çocuk' haberine yalanlama

Van depreminin ardından Malatya Öğretmenevi'ne yerleştirilen bir ailenin çocuğunun öğretmenevi lokalinde garson gibi çalıştırıldığı iddiaları yalanlandı

Çocuğun babası emekli öğretmen Bilal Şahin, haberlerin doğru olmadığını söyledi. İddiaların kendilerini rahatsız ettiğini, çocuklarının ise psikolojik travma yaşadığını anlatan Şahin, valiliğin incelemesinin ardından iddiaları ortaya atanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Malatya Valiliği de iddiayla ilgili inceleme başlattı.

 
Bilal Şahin, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Van depreminin ardından, evleri ağır hasarlı olduğu için, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Malatya'ya getirilerek öğretmenevine yerleştirildiklerini belirtti. Yaklaşık 6 aydan bu yana burada barındıklarını anlatan emekli öğretmen, medyada oğlu 7. sınıf öğrencisi Y.S. ile ilgili 'temizlik ve yemek dağıtım işlerinde çalıştırılıyor' şeklindeki iddiaların kendilerini rahatsız ettiğini dile getirdi. Haberlere konu olan iddiaların doğru olmadığını söyleyen Şahin, "İddialar bizi çok rahatsız etti. Oğlum çok hareketli. Zaman içinde öğretmenevi yemekhanesinde aşçılarla diyalog içine girmiş. Belki onlara yardımcı olmak için elbiseyi giymiş. Ancak basında 'çalıştırılıyor' diye haber çıktı. Asla ve kat'a böyle bir çalışma yok, Haberler iftiradan ibarettir. Buradaki idareci ve personel bize gayet iyi davranmakta, kendimizi evimizde gibi hissettirmektedir. İddia sahipleri bunları ispatlamadığı sürece müfteri konumunda olacaklardır." dedi.
 
Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Şahin, inceleme sonucuna göre, medyada yer alan iddialarla ilgili iddia sahipleri hakkında gerekli mercilere yasal başvurular yapmayı planladıklarını ifade etti.
 
Konuya ilişkin Malatya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada da Van'da gerçekleşen depremin ardından Van Depremzedeleri Çalışma Komisyonu kurularak depremzede vatandaşların misafirhanelere ve kiralanan evlere yerleştirildiği belirtildi. Depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çok yönlü çalışmalar yürütüldüğünün altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "İlimizde bulunan depremzedelerden 25 aile, toplamda ise 120 kişi öğretmenevine yerleştirilmiştir. Öğretmenevimiz gerek personel gerekse tesis bakımından yeterli ve güzel imkânlara sahip olup, bu imkanlarından depremzede ailelerimiz en üst seviyede yararlandırılmışlardır. Yaklaşık iki ay kadar önce öğretmenevinde barınmakta olan ailelerden birinin hiperaktif kişilikli çocuğu merak, can sıkıntısı ve büyüklerine özenmesi sonucu aşçı önlüğü giyerek yemek dağıtımı servisine katılmış, diğer birisi de su bardaklarıyla poz vermiştir. Misafirhane şartlarında barınmanın verdiği can sıkıntısıyla çocukların eğlenme amaçlı anlık bir davranışı olarak fotoğraflara yansıyan bu görüntüler üzerine Milli Eğitim Müdürlüğümüzce 10 Mayıs 2012 günü duruma el koyulmuş, ilgililer hakkında inceleme başlatılarak Milli Eğitim Bakanlığına bilgi verilmiştir."
 
BDP Van Milletvekili Nazmi Gür; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e mektup yazarak, sorumlular hakkında gerekli yasal işlemin başlatılmasını istemişti.
 
Kaynak: CİHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.