Depremzedelerin taksitleri ertelenecek

Depremzedelerin taksitleri ertelenecek

Kredi taksitleri ve ödemeleri erteleniyor. Ekstrelere faiz işlemiyor. Havalelerden ücret alınmıyor...

Habertürk'ün haberine göre: Van'da yaşanan 7.2'lik deprem için ekonomik seferberlik devam ediyor. Dün, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu'nun, deprem nedeniyle zarar gören ve banka işlemlerini yapamayan sanayicilerin, tüccarların borçlarının öteleneceğini ümit ettiklerini söylemesinin ardından bankalardan birer birer adım gelmeye başladı.

DEPREMZEDELERE MÜJDE

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bankalar Birliği Yönetim Kurulu'nun bir tavsiye kararı alarak Ziraat Bankası ile Halk Bankası dışındaki bankaların dadepremden zarar gören vatandaşların kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili bir hazırlık yaptığını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Bugün de diğer bankaların bazı kolaylıklar sağlamaya başladığı haberi geldi.

YAPI KREDİ

Yapı Kredi, Van'da gerçekleşen deprem felaketinin ardından bölgedeki müşterilerinin kredi taksitleri ve ödemelerini üç ay boyunca erteliyor.

Van ve Erciş şubelerindeki Yapı Kredimüşterilerinden de 2011 yıl sonu hesap işletim ücreti alınmayacak.

Buna ek olarak, nakit krediler 3 ay ertelenecek. Nakde dönen ödeme garantilerine 3 ay boyunca faiz işletilmeyecek.

Afetzede müşterilerin uzun süreli vade erteleme ihtiyacı durumunda değerlendirme sonucunda vade ertelemesi yapılabilecek. Kredi kartlarında ise üç ay boyunca gelen ekstrelere faiz işlemeyecek. Ayrıca, Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik sigortalılarının hasarları en kısa sürede giderilecek.

Garanti Bankası, deprem bölgesinde yer alan Van Merkez, Erciş, Kazım Karabekir ve Küçük Sanayi şubelerine, yurtdışından veya yurtiçinden yapılacak havalelerden, Ekim ayının sonuna kadar herhangi bir ücret ve komisyon almayacak.

Uygulama, Garanti Bankası Şubeleri, Garanti İnternet Şubesi, Garanti Cep Şubesi, Paramatikler ve Garanti Çağrı Merkezi'nden yapılacak havaleleri kapsayacak.

GARANTİ BANKASI

Garanti Bankası deprem bölgesinde yer alan müşterilerinin bireysel kredi taleplerini masrafsız olarak karşılayacak.

Depremde evi veya işyeri hasar gören kredili müşterilerine, zaman içinde çeşitli esneklikler sağlanacak.

Garanti ayrıca, deprem bölgesindeki vatandaşların bankacılık işlemlerini daha kolay yapabilmesi için Mobil Şubesi'ni Van'a gönderecek.

İŞ BANKASI

Van ve ilçelerindeki İş Bankası şubelerinde bulunan hesaplara yapılan havaleler ile Van'daki diğerbankalarda bulunan hesaplara yapılan EFT'lerden yılsonuna kadar ücret alınmayacak.

Van ve ilçelerindeki İş Bankası şubelerinden yapılan havale ve EFT'lerden yılsonuna kadar ücret alınmayacaktır.

Van ve ilçelerindeki İş Bankası şubelerinden kredi kullanan bireysel ve ticari müşterilere krediödemelerini 3 ay öteleme imkânı sunulmuştur.

Van ve ilçelerindeki İş Bankası POS cihazı müşterilerinden yılsonuna kadar POS kullanım ve hizmet ücreti alınmayacaktır.

Van ve ilçelerindeki İş Bankası şubelerinde hesabı olan müşterilerden bu yılsonunda hesap işletim ücreti alınmayacaktır.

• İş Bankası 100. Yıl Üniversitesi/Van Şubesi kesintilerle de olsa hizmet vermektedir.

• Erciş'te İş Bankası Mobil Şubesi aracılığıyla hizmet verilmektedir.

• Yarın öğleden itibaren İş Bankası Mobil Şubesi Van'da hizmet vermeye başlayacaktır.

Van ve ilçelerindeki Bankamatikler hizmet vermektedir.

VAKIFBANK

Vakıfbank'tan yapılan açıklamada, Van Merkez ve İpekyolu şubelerinden kredi kullanan bireysel ve ticari kredi müşterilerinin kredilerinin, mağdur oldukları doğal felaket şartları içerisinde ödenebilir hale getirilmesi amacıyla yeniden yapılandırıldığı kaydedildi.

Buna göre, ticari ve bireysel krediler 3 ay ödemesiz dönem olmak üzere, mevcut kredilerin kapatma bakiyesi üzerinden ve gecikme faizi uygulanmaksızın azami 60 ay vadeyle yeniden yapılandırılırken, depremden etkilenen vatandaşların bankacılık işlemlerini yerine getirebilmeleri için Vakıfbank şubeleri ve ATM cihazlarının kesintisiz olarak hizmet verdiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yardım kampanyası başlatıldığı ve bağış hesaplarının açıldığı bildirildi.

AKBANK

Akbank, 3 aylık bir kredi ertelemesi uygulaması başlattı. Deprem bölgesindeki bankacılık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için Van'a gezici şube ulaştırıldı.

Kredi erteleme uygulaması ile; Akbank'ın Van'daki bireysel müşterilerinin talep etmeleri halinde, kullanmış oldukları krediler için, mevcut faiz oranlarından, 3 ay taksit ertelemesi yapılacak. Akbank, ticari müşterilerinin de yine talep etmeleri durumunda, kredi geri ödemeleri ya da taksitlerini aynı şekilde üç ay süreyle erteleyecek.

ŞEKER BANK

Şekerbank, Van ve Erciş şubelerine bağlı tüm bireysel, esnaf ve tarım bankacılığı müşterilerinin yılbaşına kadar olan kredi taksitlerini ve kredi kartı ödemelerini, faizsiz olarak 3 ay süreyle erteleyecek.

Banka, ayrıca bölgedeki deprem felaketinden zarar gören tüm bireysel, esnaf ve tarım müşterilerinin yapacakları bankacılık işlemlerinden de yıl sonuna kadar herhangi bir ücret almayacak.

DENİZ BANK

Denizbank, Van Şubesi'nden kredi kullananların borçlarını faizsiz olarak 2012'ye erteledi.

Denizbank'tan yapılan açıklamada, Denizbank Van Şubesi'nden mortgage, taşıt, ihtiyaç kredisi ve kredi kartı kullanan tüm bireysel müşterilerin; KOBİ kredisi ve İşletme Kart kullanan KOBİ müşterilerinin ve Tarım Kredisi kullanan çiftçilerin borçlarının faizsiz olarak 2012'ye erteleneceği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.