Derbi öncesi restleşmeler!

Derbi öncesi restleşmeler!

Beşiktaşlısı, F.Bahçelisi ve hatta Galatasaraylısı bile Kadıköy’de oynanacak F.Bahçe-Beşiktaş derbisini bekliyor...

Beşiktaş'ın süper yıldızı Ricardo Quaresma, tesislerde bağırarak kendini maça hazırlıyor. Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Mamadou Niang ise, Beşiktaş derbisi öncesi "Artık kaybetme hakkımız kalmadı" dedi.

Beşiktaşlısı, F.Bahçelisi ve hatta Galatasaraylısı bile Kadıköy’de oynanacak F.Bahçe-Beşiktaş derbisinde Quaresma’nın nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyor.

Peki Türkiye kariyerinde ilk kez derbi havası yaşayacak olan Q7’nin son durumu nasıl? CSKA Sofya maçında sonradan oyuna giren Portekizli oyuncu mücadele sonunda “Ben derbiye hazırım” demişti. Bu söz klişe gibi görünse de aslında Quaresma’nın gerçekten maça hazır olduğu öğrenildi.  Peki nasıl hazırlandı?

İşte asıl önemli olan bu sorunun cevabıydı. Sakatlığı döneminde Mert Nobre’den derbi havasıyla ilgili detaylı bilgi alıp aşka gelen ve “Gerekirse iğneyle oynarım. Kadıköy’de şov yaparım” diyen Quaresma son günlerde tesislerde kendi kendine bağırır hale geldi.

Başarılı futbolcunun Ümraniye’de antrenman öncesi ve sonraları neşeli tavırlar takındığı ve kendi kendine, “Süper Quaresma”, “Bekle beni Kadıköy” diye bağırdığı öğrenildi. Bir bakıma maça motive olmaya başlayan Q7’nin hırs küpü oluşu teknik ekipten, çalışanlara kadar herkesi memnun etti. Şimdi herkes kendi kendine motive olan Quaresma’nın derbide nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyor. Bunun da yanıtı pazar günü 21.45’te cevap bulacak.

Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Mamadou Niang, 19 Eylül Pazar günü oynayacakları Beşiktaş derbisinin çok zor geçeceğini bildiklerini ifade ederek, ''Lige kötü başladık, mağlubiyetler aldık ve onların ardından bu derbi daha da önemli hale geldi. Kazanmak adına ne gerekiyorsa yapacağız, çünkü artık kaybetme hakkımız kalmadı'' dedi.

Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan ''Günün Röportajı'' programına katılan Niang, Beşiktaş'ın nasıl bir takım olduğunu, gücünü ve sezon başından bu yana sergilediği performansı bildiklerini kaydederek, çalışmaları buna göre yaptıklarını ve en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Niang, derbilerin atmosferinin diğer maçlara göre farklı olduğunu belirterek, şunları ifade etti:
''Fransa'da Paris St. Germain ile oynadığımız maçlar benim için unutulmazdı. Çok sıcak atmosferlerde oynanan maçlardır bunlar. Stat dışında gerginliğin arttığı maçlar yaşadım. Buradaki derbileri henüz bilmiyorum, stat içi ve dışı havayı bu hafta göreceğim. Beşiktaş maçını kazanmak istiyoruz ve kazanmak zorundayız. Taraftarlarımızın da katkısıyla bunu yapacağız. Fransa'da taraftarımıza takımın 12. oyuncusu derdik. Burada da Fenerbahçe taraftarı aynı şekilde rol alıyor. Taraftar bir takım için çok önemlidir. Bizi desteklemek için statta çok güzel bir atmosfer, çok iyi bir ambians yaratacaklarını biliyoruz. Onları mutlu edeceğiz.''

''İSTEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALAMAMAK BİZİ ÇOK ÜZÜYOR''
Fenerbahçe'nin Süper Lig ve Avrupa kupalarında istediği sonuçları alamadığını ve bu durumun kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Senegalli futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

''Trabzonspor maçından bahsedecek olursak, kalemizde bir anda goller gördük, çok iyi bir başlangıç olmadı bizim için. Kayserispor maçında da topa en iyi sahip olduğumuz anlarda gol yedik. Sonra hemen 2. gol geldi. Bunun çözümü hocamızın söylediklerini yapıp, daha çok çalışıp, sorunları belirleyip üzerine gitmek. Aynı şekilde Avrupa'dan elendiğimiz PAOK maçında da 1 gol atabilirdik, atmamız gerekiyordu fakat atamadık. Burada attık fakat talihsiz bir şekilde elendik. Şu andaki seriden daha iyi bir seriye gelmek için tabii ki mümkün olduğu kadar çabuk başarılı sonuçlar almalıyız. Ancak ben yeni geldiğim için bir şey söyleyemem, teknik ekip bunu bilir ve onlar mümkün olduğu kadar kısa süre içinde seviyeyi yükseltmek adına gereken hamleleri yapıyorlar.''

Türkiye'deki futbolun Fransa Ligi'nden çok farklı olmadığının ve bir an önce buraya alışması gerektiğinin altını çizen Niang, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Aslında Türkiye ve Fransa Ligi çok farklı ligler değiller, burada futbol oradakinden çok sert değil. Ancak savunma yaparken çok yakın markaj ve formadan çekme var. Gördüğüm kadarıyla hakemler de buna çok fazla müdahale etmiyorlar. Bir hücum oyuncusu olarak size sürekli sert müdahalede bulunan, sürekli arkanızda olan, çekiştiren bir oyuncu ile saha içinde hareket etmek çok kolay olmuyor. Fransız Ligi'nde hakemler buna izin vermiyor ve hemen sarı kart gösteriliyor. Buradaki duruma bir an önce alışmam ve adapte olmam gerekiyor. İlk kez Fransız Ligi'nden ayrı bir ligde oynuyorum ve buradaki futbola, defans oyununa uyum sağlamam gerekiyor. En kısa sürede bunu yapacağım.''

Niang, takımda 4 tane gol kralı olduğunu ve forma rekabetinin çok çetin geçtiğini dile getirerek, ''Çok silahı olan ve çok iyi oyuncuları olan bir takımız. Gelirken bunu biliyordum zaten. Çok iyi oyuncuların olması ve rekabetin üst düzeyde yaşanması her şeyden önce Fenerbahçe'ye kazandıracaktır. Biz biliyoruz ki Fenerbahçe formasıyla sahada olmak hiç de kolay bir iş değil ve bunu yapabilmek için bütün gücümüzle çalışmak zorundayız. Hafta sonunda oynayacağım maç için formayı kapmak adına çok çalışmam gerekiyor ve antrenmanlarda bunu yapıyorum'' dedi.

''TAKIMDAKİ ATMOSFER ÇOK İYİ''
Takımdaki arkadaşları ile saha içinde de saha dışında da oldukça sıcak diyaloglar yaşandığını ifade eden golcü futbolcu, şunları kaydetti:
''Aslında takım içinde Fransızca konuşan çok insan olmadığı için bu bazı eksikliklere sebep olabiliyor. Ancak İngilizce konuşan arkadaşlarım var ve benim de İngilizcem olduğu için Alex, Emre ve diğer arkadaşlarımla bu şekilde anlaşıyoruz. Kaptanımız Alex, saha içinde ve dışında neler yapmam gerektiğini, takımla ilgili bilgileri benimle paylaşıyor. Emre yine aynı şekilde bana yardımcı oluyor. Takımın başarısı için saha içinde iyi anlaşmak ve birbirimize yardımcı olmak zorundayız ve bu saha dışına da yansıyor. Orada da yine aynı şekilde diyaloglarımız gayet iyi. Takım atmosferi ve sıcak diyaloglar şu ana kadar gayet iyi gidiyor.''

Fenerbahçe'ye başarılar kazanmak için geldiğinin altını çizen Niang, ''Her şeyden önce Marsilya'yı bırakıp buraya gelmek benim kararımdı. Fenerbahçe büyük bir kulüp ve Türkiye'nin en popüler takımı. Lig değiştirmek yani Fransa Ligi'nden Türkiye Ligi'ne geçmek istedim. Tabii ki başarılar kazanmak ve şampiyon olmak için buradayım. Başarılı olacağımıza ve takım olarak çok önemli işer yapacağımıza da inanıyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

HTS


Etiketler :