Derbilere yine yasak geldi

Derbilere yine yasak geldi

İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı ilgili kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla İzmir Valiliği'nde yapıldı.

İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısının ardından Vali Cahit Kıraç, derbi maçları kendi statlarında oynamak isteyen kulüplerin karşılaşmalarına, misafir takımın seyircilerinin alınmayacağını açıkladı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, 2012-2013 sezonunda kentteki derbi maçları kendi statlarında oynamak isteyen kulüplerin karşılaşmalarına, misafir takımın seyircilerinin alınmayacağını bildirdi.

İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı ilgili kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla İzmir Valiliği'nde yapıldı. Vali Kıraç, toplantının ardından yaptığı açıklamada, 2012-2013 sezonu için ilk spor güvenlik kurulu toplantısında yeni sezon için alınacak tedbirleri görüştüklerini söyledi.

Taraftarların statlara girişleri sırasında yaşanan sorunların ele alındığını ifade eden Kıraç, müsabakalara patlayıcı ve yanıcı maddelerin girişinin engellenmesi için kulüplerle işbirliği içinde olacaklarını belirtti.

Kıraç, kulüplerden müsabakalarda görevlendirilen özel güvenlik personeli sayısının fazla olmasıyla ilgili şikayet geldiğini, bu nedenle bazı maçlarda bu sayılarda indirim yapılacağını bildirdi.

Yeni sezonda İzmir takımları arasında oynanacak derbi maçlarında geçen seneye göre farklı bir uygulamaya gideceklerini dile getiren Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Geçen sezon öncesi derbi maçların tümünün Atatürk Stadı'nda oynanması konusunda karar almıştık. Bunda bir değişikliğe gittik. Derbi maçları misafir seyirciyle birlikte oynamak isteyenler müsabakalarını Atatürk Stadı'nda oynayacak. Ancak derbi maçları kendi statlarında oynamak isteyen kulüplerin karşılaşmalarına misafir takım seyircileri alınmayacak. Karşıyaka ve Göztepe derbi maçları için Atatürk Stadı'nı önerdi. Ancak Bucaspor derbi maçlarını kendi sahasında oynamak istedi. Böyle olması durumunda Bucaspor'un Göztepe ve Karşıyaka ile oynayacağı Yeni Buca Stadı'ndaki müsabakalarda konuk ekip taraftarı gelmeyecek. Elbette bu durumda Karşıyaka ve Göztepe'nin ev sahipliğinde oynanacak karşılaşmalarda da Bucaspor taraftarı olmayacak.''

Spor Toto Süper Lig'de ilk hafta oynanacak Sanica Boru Elazığspor-Fenerbahçe maçının Cumartesi günü İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacağını hatırlatan Kıraç, ''Elazığspor'un stadı bakımda olduğu için maçını İzmir'de oynayacak. Bütün İzmirlileri maça davet ediyorum'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.