Derbinin faturası nasıl olacak?

Derbinin faturası nasıl olacak?

Bir derbi daha olaylı sona erdi. Sahada futbol değil kavga vardı. Yumruklar tekmeler konuştu. Peki fatura nasıl olacak?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabetin 100. yılının ilk randevusu utanç verici olaylara sahne oldu.

Ligdeki şampiyonluk yarışında var olma mücadelesi veren iki ekibin buluşmasından gol sesi çıkmadı, ama ortalık kavga-gürültüden inledi.

Karşılaşmanın 90+3. dakikası oynanırken, Roberto Carlos’un dışarı çıkan frikiği sırasında Lugano’nun ceza alanı çizgisi üzerinde Emre Aşık’a arkadan kafa atması ile meydan savaşı başladı. Arda ile Semih, Emre Aşık ile Lugano yumruklarla birbirine girerken, diğer bütün oyuncular da kavgaya dahil oldular. Yaklaşık 7 dakika süren olaylarda bazı oyuncuların yüzünden yaralandığı da görüldü. Bu arada kaleci Volkan’ın, Galatasaray tribünlerine edep yerlerini göstererek, taraftarı tahrik ettiği de ileri sürüldü.

Hakem Fırat Aydınus, ortalık yatıştıktan sonra Arda, Semih, Lugano ve Emre Aşık’ı kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. Ancak Milli Takım’dan yakın arkadaş olan birçok futbolcunun yumruk yumruğu kavga etmesi derbi tarihine kara bir leke olarak geçti.

KİME NE CEZA VERİLECEK?

Aydınus tarafından ihraç edilen Arda, Emre Aşık, Semih ve Lugano’ya asgari ikişer maç, sahaya giren taraftar ve maç boyunca sarı-kırmızılı taraftarların yaptığı küfürlü tezahürat ile sahaya atılan tehlikeli maddeler nedeniyle Galatasaray’a da saha kapatma cezası geleceği öğrenildi.

Son dakikada birbirlerine giren oyunculardan Emre Aşık’a vuran Lugano ve birbirlerine yumruk attığı görüntülere de yansıyan Arda ile Semih’in cezalarının birer maç artabileceği öğrenilirken, hakem Fırat Aydınus’un bugün federasyona ulaşması beklenen raporunun belirleyici olacağı bildirildi.

Bu sezon çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle üç kez para cezasına çarptırılan Cim-Bom, derbi maçında aynı eylemin tekrarı nedeniyle bir kez daha Disiplin Kurulu’na sevk edilecek.

Futbolcular arasında yaşanan gerginlik sırasında bir taraftarın sahaya girmesi ile sahaya atılan tehlikeli maddelerin, küfürden dolayı gelebilecek seyircisiz oynamanın yanı sıra, saha kapatma cezasına yol açabileceği kaydedilirken, yaşanan olayların temsilciler Hasan Üsküplü ile Hakkı Köklükaya tarafından rapor edildiği bildirildi.

Emre Aşık, Arda, Lugano ve Semih’in en iyi olasılıkla ikişer maç ceza alması halinde Galatasaray’ın Büyükşehir Belediyespor ve Ankaraspor, Fenerbahçe’nin ise Ankaraspor ve Türkiye Fortis Kupası yarı final rövanş maçındaki Sivasspor müsabakalarında forma giyemeyeceği vurgulandı.

Etiketler :