Derin Avukat Gözaltında

Derin Avukat Gözaltında

Ergenekon operasyonu kapsamında 6 ilde sürdürülen çalışmalar sonucunda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri avukat Yusuf Erikel.

Ergenekon operasyonu kapsamında 6 ilde sürdürülen çalışmalar sonucunda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri avukat Yusuf Erikel. Erikel, örgüt yöneticisi oldukları gerekçesi ile yargılanan Durmuş Ali Özoğlu, İbrahim Özcan, Kemal Aydın, Neriman Aydın, Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin avukatı

"Ergenekon' soruşturması kapsamında dün İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 6 ilde sürdürülen çalışmalar sonucunda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ergenekon sanıklarından Durmuş Ali Özoğlu, İbrahim Özcan, Kemal Aydın, Neriman Aydın ve Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin avukatlığını yapan Avukat Yusuf Erikel de bulunuyor.

TELEFONDA 20 BİN SİLAH GÖRÜŞMESİ

Avukat Yusuf Erikel'in müvekkili Durmuş Ali Özoğlu ile yaptığı telefon görüşmesi İkinci Ergenekon Davası'nın ekleri arasında yer almıştı. Durmuş Ali Özoğlu'nun çapraz sorgusu esnasında bu telefon görüşmesi gündeme gelmişti. Hakim Hasan Hüseyin Özese'nin "Yusuf Erikel ile yaptığınız bir görüşmede '20 bin silah isteniyor. Bugün yarın gönderilecek' deniyor. Bunu açıklar mısınız?" sorusuna Durmuş Ali Özoğlu, "20 bin silahı hesap ettim. 12 TIR silah olur. 12 TIR silahı Türkiye'ye getirseydim, herhalde bugün yargılanmıyor olurdum. 20 bin silahı bugün Türkiye'de 12 TIR'la ancak bir tek devlet getirir.

O konu bir araba meselesi idi. O cümle 20 bin silah değil. 20 bin siftahtır" diye yanıt vermişti. Bunun üzerine üye hakim Hasan Hüseyin Özese de "Aynı görüşmede 'Plakayı takalım' diyorsunuz. Bunu açıklar mısınız?" diye sormuştu. Durmuş Ali Özoğlu da "Plakayı takalım demekle terör örgütünü nasıl bağdaştırıyorsunuz? Araba almışız plakayı takalım, diyoruz" diye yanıtlamıştı. İddianamede yer alan darbe iddialarına ilişkin de savunma yapan Avukat Yusuf Erikel, "TSK ruhu ve Allah istemedikçe Türkiye'de bir darbe olmaz" demişti.

BÜROSU ARANDI

Avukat Yusuf Erikel'in bürosunda da arama yapıldı. Polis, Ergenekon operasyonları kapsamında mahkemenin verdiği arama kararını yerine getirerek Avukat Yusuf Erikel'in Cağaloğlu'ndaki bürosunu aradı.

 

Özoğlu'na albay tekmili

 

Bülent Arınç'a suikast iddiasında ismi geçen Ergenekon tutuklusu Durmuş Ali Özoğlu'nun birtakım gizli operasyonlarla ilgilendiği, paşalarla görüştüğü, önemli istihbaratlar aldığı iddia edilmişti. Bu fotoğraf da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti"nde Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı'nda 17 Mayıs 2008'de çekilmiş bir fotoğraf. Fotoğrafta alayın tarihindeki tüm komutanların resimlerinin duvara asılı olduğu özel hazırlanmış köşenin önünde Alay Komutanı Albay Ferhat Özgen'in, karşısında esas duruşta beklediği sivil kıyafetli kişinin adı Durmuş Ali Özoğlu. Özoğlu, Kuvva-i Milliye Derneği'nde genel başkan yardımcısıydı. Özoğlu, bu fotoğrafın çekilmesinin üzerinden yaklaşık iki ay sonra Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandı.

Etiketler :