Derin Çete Nasıl Çökertildi?

Derin Çete Nasıl Çökertildi?

Aralarında emekli asker ve yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinin de bulunduğu 28 kişi 9 ilde gözaltına alındı.

 

Ergenekon sanığı eski özel harekatçı İbrahim Şahin'le bağlantısı olduğu ileri sürülen aralarında emekli asker ve yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinin de bulunduğu 28 kişi 9 ilde gözaltına alındı. Gözaltındaki mafya lideri Ahmet Memiş ile Seferberlik Tetkik Bölge Başkanlığı'ndan emekli Astsubay Güven A'nın, tutuklanması sonrası İbrahim Şahin'in yerine geçtiği öne sürüldü

 İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa, Diyarbakır, Kayseri, Sivas, Kars ve Zonguldak'ın aralarında bulunduğu 9 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda çek senet tahsilatı, adam yaralama, gibi suçlara karıştığı belirtilen 28 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, el bombası ve bazı silah parçaları bulundu. Operasyon kapsamında İzmir'de ismi adam yaralama olaylarına da karışan yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Ahmet Memiş'in de bulunduğu öğrenildi.

MAFYA LİDERİ GÖZALTINDA

Ergenekon soruşturması dosyalarında isimleri geçtiği iddia edilen, eski özel harekatçı bir emniyet amiri, bazı muvazzaf astsubaylar, devlete bir diş hastanesinin baş hekimi, bir üniversite hastanesinin müdürü ve bazı bürokratların gözaltına alındığı operasyonda el bombası, tabanca ve kalaşnikof silaha ait parçalar da ele geçirildi. İbrahim Şahin'le bağlantılı olduğu öğrenilen kişilerden yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Ahmet Memiş ve Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndan emekli astsubay Güven A.'nın, Şahin tutuklandıktan sonra örgütte yerine geçen kişiler olduğu ileri sürüldü.

ŞAHİN'İN GRUBUNA İKİNCİ DARBE

Ergenekon operasyonlarının 11. dalgasında İbrahim Şahin'e bağlı iki tane suikast timinde oldukları iddia edilen polis ve askerler gözaltına alınmıştı. Operasyonlarda özel harekatçı polislerin yanı sıra 8 muvazzaf subay da gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında Antalya'da Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli emniyet amiri Servet Kaynak ile polis memuru Fahri Süslü, Tokat'ta da özel harekatçı Murat Çavdar gözaltına alınmıştı. Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde de biri özel harekatçı polis biri başkomiser 2 kişi gözaltına alınmıştı.Şırnak'ta da operasyon kapsamında 4 subayın gözaltına alındığı bildirilmişti. Bu subaylardan biri olan Üsteğmen Melih Yüksel'in Bursa'nın İznik ilçesindeki evinde arama yapılmıştı.

İŞADAMININ BİLGİSAYARLARINA EL KONDU

Operasyon kapsamında, örgütün üyesi oldu bildirilen bir iş adamının, Kayseri'nin Develi ilçesindeki iş yeri ve evindeki bilgisayarlara el konuldu.İzmir'den giden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, iş adamı A.M'nin Develi'deki iş yeri ve evinde arama yaptı. Operasyonla ilgili açıklama yapan İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz operasyonun devam ettiğini bazı zanlıların aranmasına devam edildiğini ifade etti.

 

Levent Göktaş'ın ortağı gözaltında

İzmir merkezli olarak, toplam 8 ilde başlatılan organize suç örgütüne yönelik operasyonunda Ankara'da iki kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün sabah İbrahim G. ile Ufuk S.'yi gözaltına aldı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli astsubay İbrahim G.'nin, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından ve Poyrazköy soruşturmasının şüpheli sanığı Albay Levent Göktaş'la ortak bir güvenlik şirketinin olduğu bildirildi.

Gözaltına alınan zanlıların çek senet tahsilatı, adam yaralama gibi suçlara karıştığı ileri sürüldü. Ankara Organize Büro Amirliği ekipleri iki kişiyi gözalıtan aldı. Çankaya'daki evlerinde gözaltına alınan zanlılardan İbrahim G.'nin emekli astsubay olduğu öğrenildi. Özel Kuvvetler Birliği'nden görev yapan İbrahim G. ile Ufuk S.'nin, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından ve Poyrazköy soruşturmasının şüpheli sanığı Albay Levent Göktaş'la ortak bir güvenlik şirketinin olduğu bildirildi. Sincan merkezli olan Rekor Özel Güvenlik şirketinin bir de Dikmen'de şubesinin olduğu belirtildi.

EV VE İŞYERLERİ ARANDI

Sabah saatlerinde Ankara'da iki kişiyi gözaltına alan Organize polisi, zanlıların Çankaya'da bulunan evleri ile Özel Güvenlik Şirketinde arama yaptı. Polis aramalarda bilgisayarların imajlarını aldı. Ayrıca ev ve iş yeryerinde çok sayıda CD ve döküman da çıktığı öğrenildi. Zanlıların evlerde ele geçen dökümanlarla birlikte İzmir'e gönderileceği açıklandı.

 

Suikast TİM'i çökertildi

Şahin'in el yazısıyla hazırladığı bir belgeden, Ermeni Patrik Mesrob Mutafyan, Alevi örgütlerinin yöneticileri Ali Balkız ve Kazım Genç'e yönelik suikast planları ve Etlik'deki Anteras Alışveriş Merkezi'ne yönelik saldırı planı çıkmıştı. Şahin'in, 'S-1' belgesinde, eylemlerde kimin hangi görevi yapacağını da el yazısıyla yazdığı iddia edildi. Operasyonda dün gözaltına kişilerin bu belgede yer aldığı ve Şahin'le bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alındığı ileri sürüldü.

İKNA EDİP LİSTEYE YAZDI

Şahin'in hem telefonla hem de yüz yüzü görüştüğü iddia edilen bu kişilere, kendisine yeni kurulacak terörle mücadele başkanlığı görevinin verileceğini ve ekip kurmasının istendiğini anlattığı da bildirildi. Şahin'in, kendisine olumlu yanıt verenlerden bazı isimleri 'S-1' belgesine yazdığı kaydedildi.

Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in İstanbul Erenköy'deki evinde bulunan bilgisayarda 'S1' belgesi çıkmış, 30 yaş altı 300 özel harekat polisi ve subayın isimlerinin bulunduğu liste için 'Genelkurmay'dan Metin Paşa ve Diyarbakır'dan Bekir Kalyoncu Paşa, 'yeni kurulacak terörle mücadele dairesinin başına geçeceksin, hazırlık yap. Özel harekat polisleri ve askerlerden oluşan 300 kişi seçeceksin dediler. Ben bu listeyi oluşturuyordum' demişti. Şahin'in bilgisayarından çıkan bir başka kriptolu belgede ise 5 aşamalı bir suikast planı çıkmıştı. Suikast planında hükümete muhalif Alevi önderleri, Ermeni Patriği Mutafyan, Sivas'taki Ermeni cemaatin lideri bir kuyumcu ve İstanbul'da Musevi önderlerinin isimleri ve nasıl öldürülecekleri ayrıntılı olarak açıklanmıştı. Dört ve altı kişilik timlerle yerel seçimler öncesinde kaos ortamı yaratmak için 12 kişiye yönelik suikastların ardından büyük şehirlerde bazı alışveriş merkezlerine bombalı saldırı yapılması da planlanmıştı.

ÇETEYİ İBRAHİM ŞAHİN’DEN DEVRALDILAR

İzmir’de gözaltına alınan zanlıların geçmişte İbrahim Şahin’in liderliğinde faaliyet yürüttüğü, Şahin’in Ergenekon’da tutuklanmasının ardından, Şahin’in irtibatları ve faaliyetlerini Netto Gıda’nın sahipleri Ahmet M. ve Güven A. liderliğindeki suç örgütünün devraldığı öne sürüldü. İzmir’de gözaltına alınanlar arasında Ahmet M. ve Seferberlik Tetkik Kurulu İzmir Bölge Başkanlığı’ndan emekli Güven M. ile bir üniversite hastanesinin müdürü N.K. ve Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi Ali Ş.’nin de bulunduğu belirtildi.

KATİL ARSLAN’A TABANCAYI VEREN KİŞİ

Gözaltına alınanlar arasında Danıştay katili Alparslan Arslan’a kullandığı silahı verdiği iddiasıyla Ergenekon kapsamında gözaltına alınan eski Emniyet Amiri Engin Erkılınçoğlu’nun da olduğu iddia edildi. Operasyonun Ankara ayağında ise Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş’ın ortaklarından olduğu Rekor Güvenlik şirketi ortaklarından emekli astsubay İbrahim G. ve Genel Müdür Ufuk S.’nin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Ergenekon’la kol kola

Yakalanan suç şebekesinin geçmiş yıllarda İbrahim Şahin ve Muzaffer Tekin’in kontrolünde olduğu, Tekin’in yönlendirmesiyle İbrahim Şahin’in organizasyonunda 2006 yılı başında İzmir Bornova’da Netto Gıda isimli işyerinde toplantılar yaptıkları iddia edildi. 2008 yılında Netto Gıda’nın sahibi Ahmet M.’ye bağlı faaliyet gösteren Selçuk Tosun ve ortağı Cem Çelik liderliğindeki suç örgütüne yönelik operasyon sırasında, Güven A.’nın bilgisayarında Ahmet M. ve Güven A. ile Ergenekon tutukluları Muzaffer Tekin ve İbrahim Şahin’le değişik ortamlarda birlikte çekilmiş fotoğraflarının ele geçirildiği öğrenildi.

Etiketler :