Derin devlet ile ilgili korkunç iddia

Derin devlet ile ilgili korkunç iddia

Kenan Evren hakkında iddianame hazırladığı için meslekten ihraç edilen Kayasu'dan çok konuşulacak iddia..

Eski Savcı Sacit Kayasu, "Türkiye'de savcılar ve hakimler meslekten ihraç kaygısıyla görevlerini yapamıyor" dedi.27 Nisan e-muhtırası ile darbeye teşebbüs suçunun işlendiğini belirten eski Savcı Sacit Kayasu, "Türkiye'de savcılar ve hakimler meslekten ihraç kaygısıyla görevlerini yapamıyor" dedi...

Kenan Evren hakkında darbe yaptığı için iddianame hazırladıktan sonra meslekten ihraç edilen eski Savcı Sacit Kayasu, 27 Nisan e-muhtırasında darbeye teşebbüs suçunun işlendiğini ancak Türkiye'de savcıların ve hakimlerin meslekten ihraç kaygısıyla görevlerini yapamadıklarını söyledi.

Kayusu, emekli askeri hakim Ümit Kardaş'ın e-muhtırasını kaleme alan eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması gerektiğine ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

Tamamlanmış bir suç

Kayasu, bildirinin son bölümünde yer alan "Türk Silahlı Kuvvetleri gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir" ifadeleri ile "Gerektiğinde elimize silah alıp, karşınıza dikileceğiz" mesajının verildiğini, bunun da darbeye teşebbüs olduğunu ifade etti.

27 Nisan e-muhtırasının tamamlanmış bir suç olduğunu belirten Kayasu, "Darbeye teşebbüs tek başına bir suçtur. 2007'den beri yargılama sürecinin başlaması gerekiyordu" dedi. Kayasu şunları söyledi:

Başıma geleni gördüler

"Benim başıma gelenleri görüyorlar da onun için harekete geçemiyorlar. Savcı bunun üzerine gittiği zaman sürülecek, ceza alacak, meslekten atılacak. İnsanlar, 'Ahmet Mehmet yaptı başına bu geldi' diye düşünüyor. Kimse buna kolay kolay cesaret edemez. Meslekten ihraç edilenler avukatlık dahi yapamıyorlar. Ne yapacaklar? Yasalarla sözde güvence verilmiş, ama ihraçlar engellenemiyor. Ben ihraç edildim, Şemdinli'de Ferhat Sarıkaya ihraç edildi, bunları gören hakim ve savcılar kolay kolay cesaret edemez."

TOPLUM YARGININ ARKASINDA DURMALI

Toplumun ve siyasi iradenin savcıların ve hakimlerin arkasında durması gerektiğine işaret eden Kayasu, "Toplum olarak adaletin yerine gelmesini istiyorsanız hakimlerin, savcıların arkasında duracaksınız ki görevlerini yapsınlar. Ama, hakimler ve savcılar gelecek endişesi ile, meslekten ihraç edilirlerse ne yapacakları kaygısıyla harekete geçmemektedir. Toplum ve siyasi irade onların arkasında durmalı. Hakim ve savcıların görevlerini yapması ancak bu şekilde sağlanır" diye konuştu.

Etiketler :