Derin işler, ilişkiler ve

Derin işler, ilişkiler ve

Yalçınkaya’nın TBMM, siyasi partiler ve YÖK’ü hedef alan bildirisine liderleri Ergenekon tutuklusu olan İşçi Partililer destek verdi.

ETÖ’nün arka bahçesi İP’ten, Yalçınkaya’ya destek

 

DERİN İŞLER VE İLİŞKİLER

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın TBMM, siyasi partiler ve YÖK’ü hedef alan bildirisine liderleri Ergenekon tutuklusu olan İşçi Partililer destek verdi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

Yalçınkaya’nın bildirisinde hatırlattığı devrim kanunlarının bütün kanunların  üzerinde olduğunu iddia eden İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, herkesi Anayasa ve devrim kanunlarına uymaya davet etmektedir. Devrim kanunları, bütün kanunların üzerindedir. Laiklik, Atatürk Cumhuriyetinin, milli egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın ön koşulu, bunların varlığı için olmazsa olmaz olan milletimizin birliğinin temelidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyetin Savcısı olarak laikliği gözü gibi korumakla yükümlü ve görevlidir” diye konuştu.

 

“Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, anayasal görevini yerine getirerek bildiri yayınlamıştır” diyen Gültekin, “Bildirideki, türban kullanımına dinsel inanç nedeniyle geçerlilik tanımanın, kamu hukuku alanındaki bir düzenlemeyi dinsel esaslara dayandırma suretiyle laiklik ilkesine aykırılık oluşturacağı, hukuk devletinin gerçekleşmesini, demokratik kuralların yerleşmesini sağlayan yüksek yargı organlarının kararları karşısında, siyasi çevrelerin aksi yöndeki beyanlarının, politik çıkara dayalı ve devletimizin temel niteliklerinden olan hukuk devleti, laiklik ve eşitlik ilkeleri ile bağdaşmaz nitelikte olduğu tespit ve uyarısı doğru ve yerindedir. Anayasa ve cumhuriyet hukukunun emridir. Yıkım saldırısı altında bulunan cumhuriyet kurumları, anayasal görevlerini ihmal edemezler” dedi.

 

DERİN İŞLER VE İLİŞKİLER

 

Ergenekon operasyonu kapsamında İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bilgisayarında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AK Parti hakkında açtığı kapatma davasının iddianamesinin bulunduğu ileri sürülmüştü. İddianame metninin, davanın açıldığı 14 Mart 2008 tarihinden 2 gün önce bilgisayara kaydedildiği belirlenmişti.  İP’in çok sayıda yöneticisi terör örgütü kurmak ve üye olmak, silahlı isyana teşvik ile yasak belgeleri temin etmekten yargılanırken, Yalçınkaya, İşçi Partisi’ne kapatma davası da açmamıştı.

Yeni Akit

 

Etiketler :