Ders sayısı ve saatleri kısalıyor

Ders sayısı ve saatleri kısalıyor

“Çocukları ders ile boğmayalım" diyen Bakan Nimet Çubukçu'nun talimatı ile ders saati ve sürelerinin ne kadar olaması planlanıyor?

MEB, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında, ders sayısını ve süresini kısaltmayı planlıyor. “Çocukları ders ile boğmayalım" diyen Bakan Nimet Çubukçu'nun talimatı ile ders saati ve sürelerinin ne kadar olaması planlanıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, çocuklara okulu sevdirmek amacıyla 2010-2011 eğitim-öğretim yılında, ilköğretim okullarında haftalık 30 olan ders saatinin 25’e düşürmeyi planlıyor. Ders süreleri de 45 dakikadan 35-40 dakikaya indirilecek.

Okullarda bir ders süresinin de 45 dakika olmasını eleştiren Bakan Nimet Çubukçu, kurmaylarına konuya ilişkin çalışma yapmaları talimatı verdi.

Çalışma, Çubukçu’nun “Çocukları ders ile boğmayalım. Okulu sadece ders yapılan alanlar mantığı dışına çıkaralım” talimatı üzerine başlatıldı.

Habertürk gazetesinin haberine göre; Talim ve Terbiye Kurulu tarafından yürütülen çalışmada, MEB, öğrencilerin okullarda serbest zaman geçirmesinin önünü açacak, onları sosyal faaliyetlere yönlendirecek.

Özellikle nüfusu kalabalık olduğu için ikili öğretim (sabah-öğle) yapan okullarda öğrencilerin okulda boş zaman geçiremediği için okulu sadece ders yapılacak yer olarak görmesi ve alışamaması nedeniyle böyle bir çalışmaya girildiği öğrenildi.

Habertürk

Etiketler :