Dershanede başörtülülere hakaret

Dershanede başörtülülere hakaret

Bir Dershanenin Ankara Kızılay'daki merkezinde başörtülü öğrencilere hakaret edildi.

Ankara Kızılay'da bir Dershanenin merkezinde başörtülü öğrencilere hakaret edildi. KPSS kursuna giden R.K ve B.T isimli 2 başörtülü öğrenci, Vatandaşlık dersi öğretmeninin hakaretlerine maruz kaldı ve dersten atıldı.

Hocanın derste bazı siyasetçiler hakkında hakarete varan ifadelerine karşı "Hocam lütfen derste siyaset yapmayın, belki biz sizin hakaret ettiğiniz insanları seviyoruz" şeklindeki tepkileri üzerine ders öğretmeni Erdem Cömert öğrencilere hakaret etmeye başladı. "Siz lanet insanlarsınız, örümcek kafalısınız. Çıkın dersimden. Ben size ders anlatmam" diyerek öğrencileri sınıftan kovdu. Öğrencilerin çıkmaması üzerine sinirlenen ders öğretmeni, diğer öğrencileri de alarak başka bir sınıfta ders işlemeye başladı. 

DERS DEĞİL SİYASİ PARTİ MİTİNGİ

Hakarete maruz kalan öğrencilerin anlattıklarına göre ders hocası Erdem Cömert, girmiş olduğu derslerde iktidar partisinin PKK ile işbirliği yaptığına ve ülkeyi perişan ettiğine dair propaganda yapıyordu. Sık sık Atatürkçü olduğunu vurgulayan Cömert, başörtülü öğrencilere Atatürk'ün resmini göstererek, "Kabulleneceksiniz, başka şansınız yok." şeklinde tacizlerde bulunuyordu. Anayasa değişikliğinin yapılması halinde yargı diye bir kurumun kalmayacağını, Danıştay'ın "Danıştayyip", Yargıtay'ın "Yargıtayyip" ve Sayıştay'ın da "Sayıştayyip" olacağını öne süren Cömert'in, AK Partili vekiller hakkında da "Bunların hepsi sahtekar. Aponun evini türbeye çevirmişler" şeklinde ifadeler kullandığı iddia edildi. 

Konunun haber yapılması halinde muhabirimizi dava açmakla tehdit eden Vatandaşlık dersi öğretmeni Erdem Cömert, konunun kişisel bir polemik konusu olduğunu ileri sürerek hakkındaki iddiaları reddetti. Öğrencilerin ders öğretmeni hakkında dershane yönetimine şikayette bulunmaları da bir sonuç vermedi. Dershane yönetimi, hocalarla tartışmanın saygısızlık olduğunu öne sürerek öğrencileri haksız buldu. Öğrencilerle yaptığı görüşmede derste siyaset yapılmasını tasvip etmediğini ama dershanesini de düşünmek zorunda olduğunu belirten dershane Müdürü Selçuk Coşkun, muhabirimizle yaptığı görüşmede ise ders öğretmenini savundu ve başörtülü öğrencilerin psikolojik sorunlarından ötürü konuyu abarttıklarını öne sürdü. Özel dershanenin vatandaşlık dersi öğretmenin hakaretlerine maruz kalan başörtülü öğrenciler, söz konusu öğretmen ve dershane tarafından kendilerinin aşağılandığını ve küçük düşürüldüğünü belirterek, "Paramızla rezil olmak diye buna denir. Gerekirse hakkımızı dava yoluyla arayacağız" dediler.


HaBertaraf

Etiketler :