'Dersim' çatlağı devam ediyor

'Dersim' çatlağı devam ediyor

CHP'nin Hozat, Pertek, Çemişgezek ve Nazımiye ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile Genç Kolları Başkanı görevden alındı.

CHP’de Tunceli İl Başkanı Hüseyin Güneş ile il ve merkez ilçe yöneticilerinin görevden alınıp, yerlerine atama yapılmasının ardından Hozat İlçe Başkanı Güzel Doğan, Pertek İlçe Başkanı Hüseyin Sarıçakmak, Çemişgezek İlçe Başkanı Eyüp Demir ve Nazımiye İlçe Başkanı Ferhat Ateş ve yöneticileri, MYK kararıyla görevden alındı.

Geçen hafta görevden alınan eski CHP İl Başkanı Hüseyin Güneş, genel merkezin Tunceli örgütünü tamamen görevden alacağını ve bir tasfiye operasyonunun başlatıldığını iddia etti.

Güneş, "MYK’nın beni ve İl Yönetim Kurulu üyelerini görevden alması konusunda Genel Merkeze itiraz ettim ve göreve iade edilmemiz konusunda resmi olarak Genel Merkeze başvurdum. Bu hafta içinde bana verilecek cevaba göre göreve iade edilmez isek Tunceli’de göreve iade için mahkemeye başvuru yapacağız ve bütün hukuki yolları kullanacağız. Yine aynı şekilde görevden alınan ilçe başkanları arkadaşlarım da mahkemeye başvuru yaparak görevlerine iadeyi talep edecekler" dedi.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI
Öte yandan CHP MYK, CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ı görevinden aldı.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, “CHP MYK toplantısında, Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın TBMM’de bir kadın gazeteciye yönelik yakışıksız davranışı ile kullandığı üslup değerlendirildi” dedi.

Güler, yapılan değerlendirme sonunda Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın görevden alındığını belirtti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.