‘Deşifre olmayan Ergenekon' devrede

‘Deşifre olmayan Ergenekon' devrede

“Dursun Çiçek'in İrtica İle Mücadele Planı'nı örgütün şu aşamada henüz tespit edilemeyen üyeleri ile birlikte hazırladığı sonucuna ulaşıldı” dendi

 

4. Ergenekon İddianemesi'nde dün 3. kez tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderilen Albay Çiçek'in, İrtica İle Mücadele Planı'nı “Ergenekon'un şu aşamada henüz tespit edilemeyen üyeleri ile birlikte hazırladığı”nın altı çizildi. Çiçek'in Ergenekon'la irtibatları tek tek sıralanan iddianamede, Ergenekon'un henüz deşifre edilemeyen yapısı ve elemanlarının örgütün amaçları doğrultusunda faaliyet göstermeye devam ettiğini ve örgütün mali kaynaklarının da tam olarak kurutulamadığı anlatıldı.

FİNANS KAYNAKLARI KURUTULAMADI

Albay Dursun Çiçek'in, Demokrasiye Müdahale Eylem Planı'nı Ergenekon'un talimatı doğrultusunda hazırladığı anlatılan iddianamede, deşifre edilen Erzincan Ergenekon yapılanmasına da gönderme yapılarak şu tespitler yapıldı:

• Örgütün henüz deşifre edilemeyen üyeleri ve yapısının, örgütün amaçları doğrultusunda faaliyetlerine devam ettikleri ve örgütün fınans kaynaklarının tam olarak kurutulamadığı soruşturma sırasında ele geçen delillerden anlaşılmaktadır.

• Bu hususlar Ergenekon'un yapısının karmaşıklığını ve derinliğini ortaya koymakta, ülkemizin bu terör örgütü nedeniyle maruz kaldığı tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne sermektedir.

• Dursun Çiçek'in planı, örgütün şu aşamada henüz tespit edilemeyen üyeleri ile birlikte hazırladığı sonucuna ulaşılmaktadır.

ORGENERAL BERK KOORDİNE ETTİ

İddianamede, Albay Çiçek tarafından örgütün amaçları doğrultusunda hazırlanarak Erzincan'da hayata geçirilmeye çalışılan İrtica Planı ile varılmak istenen illegal amaç şu şekilde anlatıldı:

• İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bu soruşturmayı zayıflatmak, ele geçen yasal deliller hakkında kamuoyunda şüpheler yaratmak ve emniyet teşkilatına gözdağı vermek.

• Bu illegal amacı gerçekleştirmek için şüpheliler İlhan Cihaner, Ali Tapan, Ersin Ergut ve Orhan Esirger birlikte var güçleriyle çalıştıkları tespit edilmiş, bu faaliyetlerin 3. Ordu komutanı sıfatı taşıyan Saldıray Berk'in himayesi ve koordinasyonunda gerçekleştirildiği değerlendirilmiştir.

ÇİÇEK'İN ÖRGÜTSEL İRTİBATLARI

Çiçek'in örgütsel irtibatları da şöyle sıralandı:

• Serdar Öztük'de Çiçek imzalı İrtica İle Mücadele Eylem Planı ele geçti.

• Çiçek'le birlikte hiçbir zaman görev yapmayan örgüt ‘üst düzey' yöneticisi olmakla yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'dan elde edilen 14 nolu CD'de Çiçek ile ilgili evraklar çıktı.

• Sanık Ufuk Akkaya'da “Bilgi notu Dursun ÇiçeLdoc” adlı Çiçek'in degerlendirmeleri çıktı.

• Sanık Ünal İnanç'ta yakalanan ‘takip edilecekler' listesinde ismi ve telefon numarası bulundu.

• Sanık Levent Göktaş'la yakın arkadaş.

STAR GAZETE


Etiketler :