Destici: Başbakan'ın dili sürçmüş!

Destici: Başbakan'ın dili sürçmüş!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Irkçılık ve kavmiyetçilik ile Türk milliyetçiliği karıştırılmaktadır'' dedi.

Destici, bir dizi ziyaret için geldiği Eskişehir'de gazetecilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Midyat'taki toplu açılış töreninde ''Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız'' sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de hiçbir zaman ırkçılık ve kavmiyetçilik kavramlarının taban bulamadığını ifade eden Destici, şöyle konuştu:

''Ülkemizde maalesef bir kavram kargaşası süregelmektedir. Irkçılık ve kavmiyetçilik ile Türk milliyetçiliği karıştırılmaktadır. Türk milliyetçiliği fikri ve Türk milliyetçileri hiçbir zaman ırkçı ve kavmiyetçi olmamışlardır. Türk milliyetçiliği anlayışı, bizim milliyetçilik anlayışı, İslam ile mecz olmuş bir Türk milliyetçiliğinden bahsediyoruz. Bizim anlayışımızda 75 milyonun tamamı var. Kürdün de, Türkmenin de Çerkezin de, Tatarın da, Boşnağın da, Arnavutun da, Zazanın da herkesin milliyetçisiyiz. Milliyetçiliği ayaklar altına almak bu kadar kolay olmamalıdır. Sayın Başbakanın Mardin'deki konuşmasını bir dil sürüşmesi olarak değerlendiriyorum. En kısa zamanda düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Son yapılan anketlerle de bu milletini yüzde 75'i 'Türk ve Müslüman olmaktan gurur duyuyorum' diyor. Milletin gurur duyduğu şeylerin ayaklar altına alınmasını doğru bulmuyorum.''

-''Milletimizin sağduyusunu kaybetmemesi lazım''-

''Terör örgütünün siyasi sözcüleri, provokatif eylemlerine devam edip milleti tahrik ediyor'' diyen Destici, ''Karadeniz gezisi de bunun bir sonucudur. Milletimizi sağduyuya davet ediyorum. Bunları muhatap ve ciddiye almasınlar. Şiddete başvurmak, fiili müdahalede bulunmak bunların tam istediğidir. Milletimizin sağduyusunu kaybetmemesi lazım'' ifadelerini kullandı.

Destici, BDP'nin, Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın isimlerini, İmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığı'na bildirmesine ilişkin, şunları söyledi:

''İmralı süreci diye adlandırdıkları süreç, Apo ile terörist başıyla görüşme sürecidir. Onların siyasi uzantılarından gidecek heyet, belirlendi. Benim için kimin gittiği önemli değildir. Benim için orayla başlatılan

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.