Destici, Öğretmenler gününde mezun olduğu liseyi ziyaret etti.

Destici, Öğretmenler gününde mezun olduğu liseyi ziyaret etti.

"Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda birtakım eksiklikler varsa giderilir, fazlalık varsa çıkartılır. Kanunu mükemmel bir hale getirmek için el birliğiyle çalışırız, önemli olan bu adımın atılmış olmasıydı"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Öğretmenler Günü dolayısıyla mezun olduğu Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Destici, köklü bir lise olan Tevfik İleri'de eğitim alan binlerce arkadaşının, yurdun dört bir yanında öğretmen, hakim olarak görev yaptığını, kendisinin de eski adıyla Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi'nden mezun olmanın hem gururunu hem de avantajlarını yaşadığını söyledi.

Mezuniyet yıllarının darbe dönemine denk geldiğini, buna rağmen mezun edilen 220 kişinin 200'ünün üniversiteye girdiğini aktaran Destici, bunun okul açısından çok başarılı bir sonuç olduğunu kaydetti.

Kendisinin de siyasete atılmadan önce ortaokul ve lisede öğretmenlik yaptığını, daha sonra üniversitede akademisyen olarak çalıştığını anlatan Genel Başkan Mustafa Destici, "Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğunu bilerek, hep iyi bir öğretmen olmaktı hedefim, fakat daha sonra siyaset bizi farklı noktalara taşıdı." dedi.

Destici, 17 yıl öğretmenlik yaptığını belirterek, "Bunun için, bir öğretmen ne hissediyor, ne istiyor, bir öğretmen derse girdiğinde hangi duygularla giriyor bunların hepsine vakıfım." diye konuştu.

Kadrolu, sözleşmeli, ücretli veya atama bekleyen tüm öğretmenlerin sorunlarını bildiklerini dile getiren Destici, "Meselelerin çözülmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu sosyal haklar çok kıymetli ama daha da önemlisi öğretmenlerimizin asıl saygınlıklarının daha da yükseltilmesi, fikirlerinin daha çok dinlenmesi, istişare edilmesi, bunları daha önemli buluyorum." değerlendirmesini yaptı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çıkarılan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile önemli bir adımın atıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"İlla, 'bu çok mükemmel, en ideali olanı olmuştur' demiyoruz. İnşallah bundan sonra bu kanundaki birtakım eksiklikler varsa giderilir, fazlalık varsa çıkartılır. Kanunu mükemmel bir hale getirmek için el birliğiyle çalışırız, önemli olan bu adımın atılmış olmasıydı. Sınava giren öğretmenlerimiz artık uzman olduklarını, başöğretmenlik sınavına girenler başöğretmenliği hak ettiklerini de görmüş oldular.

Öğretmenlerimiz her gittiği yere ilim götürüyor, orayı aydınlatıyor. Öğretmenlerimiz gerektiğinde, Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ve en son Ayşenur öğretmenimiz olduğu gibi gerekirse canlarını veriyor şehit oluyorlar. Tüm şehit öğretmenlerimizi de rahmetle yad ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.