Dev derbide hangisi gülecek?

Dev derbide hangisi gülecek?

Galatasaraylı futbolcular bugün (Pazar) oynanacak Beşiktaş derbisini GSTV'ye yorumlarken, Beşiktaş, derbi maçın hazırlıklarını tamamladı.

Galatasaray ile Beşiktaş, bugün yapacakları 2010'un son derbi maçıyla birlikte kasım ayında 21. kez karşı karşıya gelecek.
Ezeli rakiplerin 86 yıla sığan toplam 324 maçından 20'si kasım ayında oynandı.

Rekabetteki kasım randevularından 1'i hükmen olmak üzere 6'sını Beşiktaş, 5'ini Galatasaray kazanırken, 9'u ise berabere sonuçlandı.

Her iki takım da kasım ayındaki karşılaşmalarda birbirlerine 29'ar gol attı.

Ezeli rakipler kasım ayında son kez 2000 yılında karşılaştı. 1 Kasım 2000 tarihinde Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan Atatürk Kupası maçını Beşiktaş 2-1 kazandı.

Öte yandan, ezeli rakipler kasım ayında ligde 12 kez karşılaştı. Bu maçlardan 4'ünü Galatasaray, 3'ünü Beşiktaş kazanırken, 5'i berabere sonuçlandı. Ligde kasım ayındaki maçlarda Galatasaray 15, Beşiktaş ise 14 gol attı.

Galatasaray, ligde kasım ayında Beşiktaş ile yaptığı 12 maçta da gol atarken, Beşiktaş ise 4 kez gol yollarında suskun kaldı.

KARTAL CEPHESİ:

Beşiktaş, Galatasaray ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı.
Teknik direktör Bernd Schuster yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen son antrenmanda, siyah-beyazlı futbolcuların taktik ağırlıklı çalışmalar yaptığı bildirildi. Futbolcuların ısınma hareketlerinin ardından, pas çalışması ve tam saha çift kale maç yaparak hazırlıklarını tamamladığı kaydedildi.

İdmana, tedavileri devam eden Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, Onur Bayramoğlu, Nihat Kahveci, Ferrari, Quaresma ve Bobo'un katılmadığı, Sivok'un ise takımdan ayrı koşular yaptığı ifade edildi. Kulüp doktoru Devrim Urgun, Sivok'un çalışmalarına bundan sonra İstanbul'da devam edeceğini söyledi.

Bu arada, A2 takımı oyuncularından Ali Kuçik ve Umut Kaya'nın, A takımla antrenman yaptığı kaydedildi.

Derbi öncesi de kamp yapmayacak siyah-beyazlılar, sabah saatlerinde tesislerde toplandı.
Siyah-beyazlı takımın bugün yaptığı antrenmanda futbolcuları ziyaret eden taraftarlar, derbi için oyunculara moral verdi. Takımın antrenmanından sonra futbolcularla bir araya gelen taraftarlar, teknik direktör Bernd Schuster ve oyunculara baklava ikram etti.
 
Bütün futbolculara derbi öncesi başarı dileklerinde bulunan siyah-beyazlı taraftarlar, Konyaspor maçı sonrası protesto edilen Holosko ile de yakından ilgilendiler. Taraftarlar, Slovak futbolcunun moralini destekleriyle yükseltmeye çalıştılar.
 
ASLAN CEPHESİ:
 
Galatasarayfutbolcular BUGÜN oynanacak Beşiktaş derbisini GSTV'ye yorumlarken, karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söylediler.
Sakatlığı nedeniyle maçta oynaması zor gözüken kaptan Arda, takım olarak önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, ''Zor günler geçirdiğimiz ortada ama bugünlerden çıkmak bizim elimizde. Bu zamanlar birlik beraberlik zamanı. Umarım ki taraftar ve camia  Ali Sami Yen Stadı'nda birlik gösterisi sunacaktır. Galibiyete de ulaşırsak önümüz açık diye düşünüyorum. Tabi zorlu bir maç olacak. Beşiktaş'ın da sıkıntıları var bizim de sıkıntılarımız var, ama kendi sahamızda iyi oynayarak kazanmak istiyoruz. Umarım takım arkadaşlarım en iyisini verir ve kazanırız'' diye konuştu.
 
Sabri ise Beşiktaş ile ezeli rekabet ebedi dostluk adı altında her zaman güzel maçlar oynadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
''Aynı maçlardan biri olacak. Amacımız kazanmak ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Durum olarak da pek iyi yerde olmadığımız için mutlak surette 3 puana ihtiyacımız var. Oyun olarak, skor olarak iyi bir mücadele gösterip 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Güzel bir maç olsun, iki takıma da başarılar diliyorum. Galatasaray olarak Ali Sami Yen'de muhteşem taraftarımızın desteğiyle beraber hem iyi oyun hem de 3 puanla sahadan ayrılmak istiyoruz. Amacımız bu yönde.''
 
ALİ TURAN'IN İLK DERBİSİ
Galatasaray'ın bu sezonki transferlerinden Ali Turan, Beşiktaş ile ilk derbi maçına çıkmayı umut ettiğini ifade etti.
 
Ali, geçen hafta Kayserispor'a karşı mücadele ettiklerini hatırlatarak, ''Bu hafta da çok önemli bir Beşiktaş derbisi var. Kendi seyircimizin ve taraftarımızın önünde oynuyoruz. Ali Sami Yen'deki son derbimiz olacak ve o maçtan galip ayrılmak istiyoruz. Umarım iyi mücadele eder ve derbiden galibiyetle ayrılırız. Şimdiye kadar bir derbide oynamak kısmet olmadı. Umarım ben de ilk derbime çıkarım. Biraz heyecan var ama inşallah galibiyetle ayrılırız'' şeklinde konuştu.
 
Genç forvet Mehmet Batdal ise Beşiktaş maçlarının, iki takımın ligdeki konumları ne olursa olsun önemli karşılaşmalar olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti:
''Her zaman değerini korur. Bu da aynı şekilde çok zorlu ve ciddi bir müsabaka olacaktır. Özellikle bizim konumumuz bu maçın ciddiyetini daha da artırıyor. Bu maçtan alacağımız galibiyet üst sıralarla aramızdaki puan farkını kapatacaktır. Ondan sonraki 3 haftada da galip gelirsek ikinci devreye iyi bir hazırlık kampından sonra daha avantajlı konumda girebiliriz. Bunun planlarını yapıyoruz. Bunun da ilk basamağı bu derbi.''
 
Kaleci Ufuk, Ali Sami Yen'de son derbi maçını oynayacaklarını hatırlatarak, ''Umarım bu maçta 3 puan alıp hem son derbiden mutlu ayrılmak hem de efsanevi şeyler yaşanmış Ali Sami Yen'e de güzel veda etmek istiyoruz'' dedi.
 
Çağlar, durumlarının belli olduğunu dile getirerek, ''Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bu durumdan çıkmanın da bizim elimizde olduğunun farkındayız. Takımın galip gelip özgüvenini kazanması için derbi maçı gibi güzel bir fırsat var. O yüzden maça gayet ciddi ve istekli hazırlanıyoruz. Umarım hafta sonunda bunu sahaya yansıtıp 3 puanı almak istiyoruz'' ifadesini kullandı.
 
Genç oyuncu Emre de çok kritik bir dönemde olduklarını kaydederek, ''Kötü bir gidişat var bunun da farkındayız, Beşiktaş maçıyla da çıkışa geçmek istiyoruz. Lig uzun bir maraton daha çok maç oynayacağız. Daha çok takım üst sıralara inip çıkacak. Bunun için her maça aynı şekilde hazırlanıyoruz ve her maça aynı şekilde bakıyoruz. Beşiktaş maçı olması önemli tabi ama biz normal bir maç olarak bakıyoruz ve kendi evimizde galip gelmek istiyoruz'' diye konuştu.

Etiketler :