Dev Jumbo Uçağı Amerikalıları korkuttu

Dev Jumbo Uçağı Amerikalıları korkuttu

Dün Amerika kısa süreli bir panik yaşadı. Manhatten bölgesinde alçak uçuş yapan dev bir jumbo uçağı 11 Eylül 2001 terör olayını hatırlattı.

Atila Altuntaş/Stockholm
Dün Amerika'nın Manhatten bölgesinde 11 Eylül 2001 sendrumu yaşandı.Dev bir jumbo uçak dün öğleden sonra Manhatten üzerinde alçak uçuş yaparak, şehirde yaşayan insanları paniğe sevk etti.

Uçağın alçaktan uçtuğunu gören insanlar, yeni bir terör atağı zannedip, evlerini ve bürolarını terkedip kaçtıkları gözlendi.

Amerikan Federal Havacılık Dairesi Sözcüsü Jim Peters, halkı paniğe sevk eden uçağın Savunma Bakanlığından izin alarak bir tatbikat dahilinde uçtuğunu ve amacın fotoğraf çekmek olduğunu ifade etti..

BEYAZ SARAY ÖZÜR DİLEDİ

Beyaz Saray Askeri Büro Müdürü Louis Caldera, federal yetkililerin uygun önlemleri almasına rağmen 11 Eylül saldırılarını hatırlatan bu olay yüzünden özür dilediğini ve olayın sorumluluğunu üzerine aldığını açıkladı.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ise, kendisine bu tatbikat uçuşunu kimsenin haber vermediğini ve bundan dolayı da çok sinirlendiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :