DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, seçim çalışmalarını Kırşehir'de sürdürdü

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, seçim çalışmalarını Kırşehir'de sürdürdü

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmalarına Kırşehir'de devam etti.

KIRŞEHİR (AA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmalarına Kırşehir'de devam etti.

Cacabey Camisi'nde cuma namazını kılan Babacan, daha sonra Cacabey Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede 16 milyon emeklinin ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Emeklilerin Türkiye'nin pek çok yerinde temel gıda ihtiyaçlarının temininde dahi büyük sıkıntıya düştüğünü öne süren Babacan, "Bugün Türkiye'de eğer emeklimizin oturduğu ev kendinin değilse kira ödüyorsa artık temel gıda ihtiyaçlarını da karşılayabilmesi mümkün değil. Daha önce bizim dönemde yaptığımız gibi TÜİK gerçek enflasyonu açıklıyor olsaydı ve emeklilerimiz de bu gerçek enflasyon oranında maaş zamlarını alabilselerdi bugün bu kadar büyük bir feryat olmayacaktı." diye konuştu.

Babacan, son seçimlerin ardından Merkez Bankasının faiz artışı kararları aldığına değinerek, dün de 9. kez artış yapıldığını belirtti.

Devlet yönetiminin emanet olduğunu vurgulayan Babacan, "Devlet yönetimi emanettir, kimsenin malı mülkü değildir. Vatandaşlarımızın sandıkta belirli bir süre için emanet ettikleri bir görevdir. Vatandaşlarımız 5 yıllığına bu görevi devleti yönetenlere emanet ediyor. Ne demek? Devlet malıyla kendi malını karıştırmamak demek." ifadelerini kullandı.

Babacan, daha sonra seçim otobüsüyle şehir turu atarak vatandaşları selamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.