Devler Ligi'nde gecenin sonuçları

Devler Ligi'nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde gruplardaki son maçlar oynandı. Alınan sonuçlar ve yoluna devam eden takımlar şöyle oluştu..

Karşılaşmaların ardından bir üst tura çıkan takımlar ile gruplarını 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak olan takımlar belli oldu. E, F, G ve H gruplarında ise son maçlar 9 Aralık Çarşamba günü oynanacak.

Beşiktaş'ın Avrupa macerasının son bulduğu kritik haftada Bayern Münih, Juventus'u İtalya'da 4-1 mağlup ederek gecenin en sansasyonel sonucuna imza attı.

Şampiyonlar ligi (A) Grubu'nda Bordeaux topladığı 16 puanla lider olarak bir üst tura çıkmayı başarırken, Bayern Münih İtalya'da Juventus'u 4-1 mağlup ederek grubu ikinci sırada tamamladı.

İtalyan temsilcisi Juventus bu sezonki Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. İsrail temsilcisi Maccabi Haifa ise grupa '0 puan' çekerek tarih sayfalarındaki yerini aldı.

(B) Grubu'nda ise Manchester United 13 puanla lider, CSKA Moskova ise 10 puanla ikinci olarak Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura kalmayı başardı. Almanya temsilcisi Wolfsburg ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

(C) Grubu'nda İspanyol temsilcisi Real Madrid topladığı 13 puanla grubunu lider olarak tamamladı.

İtalyan temsilcisi AC Milan ise İsviçre'nin vasat takımlarından Zürih karşısında iki maçta 5 puan kaybetmesine rağmen Marsilya'yı geride bırakarak ikinci sıraya oturdu ve Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükseldi.

Marsilya ise UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

(D) Grubu'nda ise Chelsea, 14 puan toplayarak grubunu lider olarak tamamladı. 12 puan toplayan Porto ise grubunda ikinci sıraya oturarak Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükselmeye hak kazandı. 

Atletico Madrid ise UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı ikili averaj sayesinde garantiledi. APOEL ile 3 puana sahip olan Atletico Madrid (0-0, 1-1) deplasmanda rakibi karşısında aldığı 1-1'lik sonuç ile Avrupa serüvenine devam etmeyi sürdürdü. 

Etiketler :