Devlet itibarını kar altına gömdü

Devlet itibarını kar altına gömdü

Topçu, Kayseri'de, Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçen yıl hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, bir dizi programlara katılmak için geldiği Kayseri'de, Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçen yıl hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yalçın Topçu, kazada gazeteci İsmail Güneş'ın hayatını kaybettiği süreçle ilgili olarak, "İsmail çalı dibinde ruhunu teslim ederken devletin itibarını da kar altına gömdü gitti." ifadesini kullandı.

 

Gazetecilerin, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili gelişmeleri sorması üzerine Topçu, açıklamalarda bulundu. İyi gelişmeler olduğunu ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Devlet Denetleme Kurumu'nu harekete geçirdiğini anlatan Topçu, şu bilgileri verdi: "Bizim yaptırdığımız kaza kırım raporunu daha açıklamadık. Niye, çünkü ilgili kurum öyle bir kaza kırım raporu hazırlayıp verdi ki dostlar başına. Kaza kırım raporu onların yaptığı ile bizim yaptırdığımız kaza kurum raporunun hiç alakası yok. 'Pervane çarptı' dediler kızaktan vurduğu tespit edildi. İlk etapta bunu söyleyeyim. Şimdi biz burada bunları söylerken kurumu, devleti sıkıntıya sokmak değil de. Ben baştan beri söylüyorum sistem kurumuş, çürümüş. Keş dağlarında itibar dağlar altında kaldı da Elazığ'ın Kovancılar da kalmadı mı? 57'den başladık. Bunlar ayıp şeyler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunları hak etmiyor. Bizim hukuk, yargı ve sonrasında bir kamu reformuna ihtiyacımız var. Her tarafımız sen benden dolayı lime lime dökülüyor. Ben başından beri hukukun içerisinde kalarak hak arıyorum. Nasıl hak aradık? Cumhurbaşkanı'mızın rahmetli genel başkanımızla bir hukuku var. Başbakan diyor ki 'bir hukukum var.' Onların bir hukuku var. Yazıcıoğlu'nun da böyle arkasında bir kadrosu var. Bir yıl geçti, neticede getirdiğimiz nokta ancak bu. Onun için kimseyi yıpratmayacağız. Kimseyi hedef göstermeyeceğiz."

 

Bütün milletin vicdanında İsmail ile ilgili yaşanan olayın kaldığını hatırlatan Topçu, "Her şeyi geçtim. Ama İsmail ile ilgili olayı hatırlayalım. Çalı dibinde kendi ruhunu teslim ederken devletin itibarını da kar altına gömdü gitti o çocuk. Bunu ilgililer vicdanlarının neresine koyuyor? Ben bunu anlamak istiyorum. Millet de bunu anlamak istiyor aslında. Yer bulunamıyor 46 saat geçmiş. Geldiğimiz noktada Sayın Cumhurbaşkanı'mız bizleri umutlandıran bir açıklama yaptı. Ve Devlet Denetleme Kurumu harekete geçti. Meclis'te bir araştırma komisyonu kuruldu. Bunların hepsi Rahmetli Genel Başkanı'mızın şehadetinden sonra oldu. Başbakanlık Teftiş Kurulu da harekete geçmiş durumda." diye konuştu.

 

Yalçın Topçu, 25 Mart 2009 gününden itibaren Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na partilerinin ve Yazıcıoğlu ailesi adına yaptıkları başvurunun hukuki süreçte devam ettiğini açıkladı. Topçu, "Savcılarımız iddianamelerini hazırlıyor. Biz sokakta hukuk aramayacağız, hak aramayacağız. Millet vicdanında bu dosya şüpheler giderilerek kapatılacak. Bunun adına birileri 'kaza' diyorsa, kazaysa ilgililer yetkililer 'ora bura' sebebini söyleyecek ve devlet gereğini yapacak." diye sözlerini tamamladı.

 

 

 

Etiketler :