Devlet ve millet mahkemelik olmuştu ama...

Devlet ve millet mahkemelik olmuştu ama...

" Cumhuriyet tarihinin bir devrimi bu"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2B arazileri konusunda vatandaşı mağdur etmeden, devletle millet arasında husumeti, küslüğü kaldıracaklarını ifade etti.

Bozyazı'da AK Parti İlçe Başkanlığı önünde vatandaşlarla sohbet toplantısı yapan Çağlayan, 2B arazileri konusuna değindi.

Bunun Cumhuriyet tarihinin bir devrimi olduğunu belirten Bakan Çağlayan, ''Devlet ve millet mahkemelik olmuştu. Bu nedenle çözülmesi sorun olmuştu. Vatandaşı mağdur etmeden, devlet ve millet arasındaki husumeti, küslüğü kaldıracağız inşallah'' dedi.

Bu konuda Maliye Bakanlığı'nın çalıştığını kaydeden Çağlayan, en uygun bedellerin belirleneceğini, 2B arazisi sahiplerinin bu arazileri kendi mülkiyetine çevireceğini, arsa sahibi olarak kredi çekeceğini söyledi.

Seçim zamanı verilen sözleri bir bir yerine getireceklerini hedefledikleri şeyleri yapacaklarını ifade eden Çağlayan, ''Sizlere söz vermiştik yüzümüzü seçimden seçime görmeyeceksiniz. Çünkü sizlere hizmet etmek, 24 saat sizlerle beraber olmak bizim görevimiz. Çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan dolayı seviyoruz. İnsanları dini, ırkı, diline göre ayırd etmiyoruz. Yeter ki bu ülke için çarpan bir kalbi olsun. Bu ülkenin bütünlüğünden yana olan herkesin başımızın üstünde yeri var'' dedi.

"BİZE HASTA DİYENLER YATAĞA DÜŞTÜ"
Avrupa ekonomisinin sıkıntısına dikkati çeken Çağlayan, şunları söyledi:

''10 sene önce bize hasta diyenler yatağa düştü. Avrupa'ya ihracatımız bu nedenle yüzde 40'ın altına düştü. Arap Baharı ile etrafımızı saran ateş çemberi nedeniyle bu ülkelere ihracatımız azaldı. Ama öyle bir ülkeyiz ki Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdık. Dünya ekonomisinin sıkıntısına rağmen biz alnı açık, ekonomisi her ay büyüyen bir ülke haline geldik.''

İşsizliğin belini kıracaklarını ifade eden Çağlayan, ''Eğitimde gidecek çok yolumuz var. Bu ülkenin vatandaşları layık olduğu en güzel hizmetlere sahip olsunlar. Bütün çabamız bu. Türkiye eski günlere dönemez. Türkiye artık yol almış, ekonomisi dünya ekonomilerinin ilk 10'u arasında yer alacak'' dedi.

Türkiye'nin daha önce IMF'ye 23.5 milyar borcu olduğunu hatırlatan Çağlayan, ''Bunun 22 milyarını ödedik. IMF ile hiç bir anlaşma yapmadık, tek kuruş almadık. Borç alan Türkiye'den borç veren Türkiye olduk'' dedi.

"USTABAŞILIK DÖNEMİMİZ GELECEK"
Geçmiş politikacıların ''milletin anasını ağlattığını'' belirten Çağlayan, ''Mazot 1 liraya inecek diyenlere millet inanmadı, bize oy verdi'' dedi. Devletin borçlarını büyürken azalttıklarını kaydeden Bakan Çağlayan, Türkiye'nin borcunun Avrupa'nın borcunun yarısından az olduğunu, artık enflasyon canavarının olmadığını belirtti.

Çağlayan, demokrasiyi yerine oturttuklarını ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti: ''Hiç kimse milletle siyasi irade arasına giremeyecek. Gece rüya görüp sabah milletin tercihine el koyma dönemi bitmiştir. İhtilal yapanlardan hesap soruluyor şimdi. Türkiye için yapacaklarımızın daha yarısını yaptık. Sayın Başbakan ustalık dönemi diyordu, ustabaşılık dönemimiz gelecek inşallah. Gece gündüz konuşmaya devam edeceğiz.''

Bakan Çağlayan, haziran ayında Hakkari Şırnak sınırında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Atanur Bal'ın Anamur'un Kaşdişlen köyündeki evini ziyaret ederek baba Mehmet Bal'a başsağlığı diledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.