Devleti Kuran Partinin Düştüğü Hale Bak!

Devleti Kuran Partinin Düştüğü Hale Bak!

Her seferinde "devleti kuran partiyiz" diyen CHP, sonunda Ergenekon sanıklarını korumak için milli iradenin tecelli ettiği Meclis'i boykot kararı aldı.

CHP, günlerdir beklenen kararını verdi. Meclis’teki ilk grup toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yemin etmeme kararı aldıklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlarımıza Meclis yolu açılmadıkça yemin etmeyeceğiz” dedi.

Peki daha seçimler öncesi, tutuklu milletvekili adayların durumu sorulduğunda CHP’nin genel başkanı ve kurmayları neler demişti?

4 Haziran 2011

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Mahkemeler, Ergenekon sanıklarının Meclis'e girmesine izin vermezse giremezler karar mahkemenin. Ceza almaları halinde istifa edecekler. Bu konuda taahhüt aldık.

24 Ocak 2011

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu: Silivri'de yargılanan Ergenekon sanıkları milletvekili seçilseler bile cezaevinden çıkamazlar.

25 Ocak 2011

Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum: Anayasa açık, kurtarmak mümkün değil. Onların kurtulmayacağını bile bile, arkalarında olduğumuzu sembolik olarak gösteren bir şey yapalım dedim. Bu, bir kurtarma değil, prensip meselesi.

Evet CHP lideri seçimlerden önce “yüzde 40 oy almazsak istifa ederim” deyip  çarkettiği gibi 4 Haziran tarihinde “Mahkemeler, Ergenekon sanıklarının Meclis'e girmesine izin vermezse giremezler karar mahkemenin.” açıklamasından sonra bugün yine çarkederek, “arkadaşlarımıza Meclis yolu açılmadıkça yemin etmeyeceğiz” dedi.

Konuşmalarına her seferinde “CHP devleti kuran parti” diyen başlayan CHP’nin düştüğü durumu görüyorsunuz değil mi?

Devleti kuran parti, kendisini iyice marjinalleştirerek, Ergenenkon'u ve çeteleri savunma adına milli iradenin tecelli edeceği Meclis’i boykot ediyor.

Tıpkı BDP gibi.

Seçimler öncesi CHP-BDP ittifakı çok konuşulmuştu.

Anlaşılan o ki seçimlerden sonra da o ittifak devam ediyor.

BDP, PKK’lı sanıklar için, CHP’de Ergenekon Terör Örgütü sanıkları için Meclis’i boykot ediyor…

Bugün 4 yıl önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki 367 krizinde başrol oynayan Anavatan ve Doğru Yol Partili milletvekilerinin CHP ve BDP’ye bir çağrısı vardı.

Biz ettik siz etmeyin… ANAP ve DYP'nin akıbetini uğramayın...

12 Haziran tarihinde yeni anayasa için bütün partilere görev veren millet, bunun hesabını birgün sandıkta mutlaka sorar…

Çünkü millet, vekilini Meclis'i boykot için değil, Meclis'te kendi sorunlarını çözmek için Ankara'ya gönderiyor...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.