"Devletten yardım almayacağız"

"Devletten yardım almayacağız"

Bekaroğlu, HAS Parti’nin siyaset yaparken devletten yardım almayacağını, üyelerden toplanan aidatlarla siyaset yapacaklarını vurguladı.

Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, iki dil tartışmasını yorumladı. Doğu illerinde iki dilli tabelaların olmasını normal karşılamak gerektiğini ifade eden Bekaroğlu, "Buna karşı çıkmak akla ziyandır. Elbette Kürtçe de yazılabilir. Niye İngilizce yazılıyor da Kürtçe yazılmıyor. Hak ve özgürlüklerin teslim edilmesi gerekir. Devletin resmi dili Türkçe’dir. Zaten buna kimse karşı çıkmıyor. En uçtaki kişiler bile. Ama insanlar kendi anadilini kullanabilir." diye konuştu.


Sakarya'da parti il teşkilatının Tunatan Tesisleri’nde düzenlenen yerel gazetecilerle sohbet toplantısına katılan Bekaroğlu, bir gazetecinin ‘Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bazı yerlerde tabelalar Türkçe ve Kürtçe yazılıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna bunun gayet doğal olduğunu ve normal karşıladığını kaydetti. Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu’da dünyanın bir çok ülkesini gezdiğini ve o ülkelerde de iki dilli tabelalar kullanıldığını vurgulayan Bekaroğlu, şöyle konuştu: "Bir çok yerde çift dille tabelalar var. Türkiye’de bu yok mu? İngilizce ve Türkçe yazmıyor muyuz? Niye Türkçe ve Kürtçe yazılınca problem oluyor. Buna karşı çıkmak akla ziyandır. Elbette Kürtçe de yazılabilir. Niye İngilizce yazılıyor da Kürtçe yazılmıyor. Böyle saçma şey olabilir mi? Bana göre Türkiye bu tartışmalar devam ederse bölünür. Hak ve özgürlüklerin teslim edilmesi gerekir. Devletin resmi dili Türkçe’dir. Zaten buna kimse karşı çıkmıyor. En uçtaki kişiler bile. Ama insanlar kendi anadilini kullanabilir."

"DEVLETTEN YARDIM ALMAYACAĞIZ"
HAS Parti’nin siyaset yaparken devletten yardım almayacağını, üyelerden toplanan aidatlarla siyaset yapacaklarını vurgulayan Bekaroğlu, üyelerin gücüne göre ayda 10 ile 100 TL arasında aidat vereceklerini kaydetti. Bekaroğlu, müteahhit ve zenginlerden de partiye bağış kabul etmeyeceklerini dile getirerek, "HAS Parti millet tarafından finanse edilecek. Böylece halkın gerçek partisi olacak. Bu sebeple HAS Parti devlet yardımı almayı reddediyor." diye konuştu.
 

Etiketler :