Devrim Muhafızları'na saldırıyı Sünni grup üstlendi

Devrim Muhafızları'na saldırıyı Sünni grup üstlendi

İran devlet televizyonu, bugün Devrim Muhafızları komutanlarını hedef alan saldırıyı, ülkedeki ayrılıkçı Sünni grubun üstlendiğini duyurdu.

İran medyası, İran Devlet Güvenlik Konseyi'nin açıklamasına dayanarak, ülkenin güney doğusundaki bombalı intihar saldırısı sonucu ölü sayısının 29's yükseldiğini bildirdi. Saldırı sonucu 28 kişinin de yaralandığı gelen bilgiler arasında.

İran devlet televizyonu, ayrılıkçı Jundolla (Tanrının askerleri) grubunun lideri Abdolmalek Rigi'yi kastederek, "Rigi'nin teröristleri saldırıyı üstlendi." ifadelerine yer verdi.

SALDIRIDA DEVRİM MUHAFIZLARI'NIN ÜST DÜZEY KOMUTANLARI ÖLDÜ

Saldırı sonucu İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı General Nur Ali Şustari'nin de öldüğü bildirildi. General Şustari ile birlikte dört üst düzey Devrim Muhafızı komutanının da hayatını kaybettiği belirtildi.

İran resmi haber ajansı IRNA, İranlı komutanların ülkenin Pakistan ile sınır Pişin bölgesine bir görüşme için gittiklerini aktardı. İntihar bombacısının, İranlı yetkililerin arabasına yaklaşarak kendisini patlattığı kaydedildi.


Etiketler :