Devrimci İslamcılar 1 Mayıs'a

Devrimci İslamcılar 1 Mayıs'a

İslamcı-Devrimci gençlik ayetler ve hadisler eşliğinde 1 Mayıs'a katılım çağrısı yapıyor.

İslami camiada, yazar-düşünür İhsan Eliaçık'ın 'Abdestli Kapitalizm' fikrinden etkilenen devrimci gençlik ayetler ve hadisler eşliğinde 1 Mayıs'a katılım çağrısı yapıyor.Yazar-düşünür İhsan Eliaçık'ın fikirlerinden etkilenerek sosyal medyada örgütlenen İslamcı gençler bu yıl 1 Mayıs'ta bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

1 MAYIS'A KATILACAKLAR

Tüm dünyada, solu temsil edenlerin ağırlıkla kutladığı işçinin ve emeğin bayramı 1 Mayıs için sosyal ağlarda örgütlenen 'Devrimci İslamcı'lar, Kapitalizmle Mücadele Korteji'yle 1 Mayıs'a katılacaklar.

1 Mayıs Salı günü 09.00'da Fatih Camii'nde AVM şantiyelerinde yanan, barajlarda boğulan işçiler için gıyabında cenaze namazı kılacak olan grup, daha sonra işçiler, evsizler, kadınlar ve çocuklarla birlikte Taksim'e yürüyecek.

Vatan gazetesinden İlker Akgüngör imzalı habere göre, kapitalizmle Mücadele Korteji'nde İslamcı aktivist yazarlar İhsan Eliaçık, Eren Erdem ve Muhammed Nur Denek de yürüyecek.

Kuran'ı Kerim'de Beled Suresi'nin 13. ayetinde geçen "Fekku Ragabe" (Kölelere özgürlük) düşüncesini kendilerine şiar edinen grup, 1 Mayıs için açlık, emek, yoksulluk ve özgürlükle ilgili Kuran-ı Kerim ayetleri ve Hz. Muhammed'in hadisleriyle çağırıyor.

AYETLE HADİSLE ÇAĞRI

Müslüman gençler adıyla toplanan grup yayınladıkları videoda 1 Mayıs Marşı eşliğinde Hz. Ali, ilk sahabelerden ve bazı çevrelerde ilk Müslüman sosyalist olarak anılan Hz. Ebu Zer Gıfari ve çağdaş İslam düşüncesi üzerine çalışmış İranlı Müslüman sosyolog Ali Şeriati'nin sözlerine de yer veriyor. Video ve afişlerde İncil ve Tevrat'tan aynı mesajları veren ayetler de yer alıyor.

"1 Mayıs Hakkı Müdafaa Günüdür" diyen grubun yaptığı açıklamada "AVM şantiyelerinde yanan, barajlarda boğulan işçilerin, cezaevlerinde tecavüze uğrayan çocukların feryadı olmak için! Hrantlar, Uludereliler/Roboskililer, Ceylanlar ve daha niceleri hangi suçlarından ötürü öldürüldü' demek için! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'ndayız" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.