Devrimci Karargah İddianamesi Hazırlandı

Devrimci Karargah İddianamesi Hazırlandı

"Devrimci Karargah Örgütü"ne yönelik iddianame hazırlandı.

Sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddia edilen ''Devrimci Karargah Örgütü''ne yönelik beş ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 18 kişi hakkında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, 8'i tutuklu 18 sanık hakkında 7.5 ile 47.5 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

 

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından yazılan ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 59 sayfalık iddianamede, ''Devrimci Karargah Terör Örgütü''nün faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla yapılan istihbari çalışmalar neticesinde sanıklardan Ulaş Erdoğan, Cenk Büyükkahraman ve Zafer Kaygın'ın, İstanbul Pendik'teki bir evi hücre evi olarak kullandıkları ve eylem hazırlığı içinde olduklarının anlaşıldığı belirtildi.

 

Mahkemeden alınan arama kararıyla eve operasyon düzenlendiği kaydedilen iddianamede, çeşitli suçlardan hakkında arama kararı bulunan sanıklardan Ulaş Erdoğan'ın, 29 Eylül 2009'da Ataşehir Işıkyolu Caddesinde bir yolcu otobüsünden indiği sırada üzerinde sahte nüfus cüzdanı ve pasaportla yakalandığı ifade edildi.

 

"ERGENEKON" ÖRGÜTÜ İLE BAĞLANTILAR

 

Örgütün yapılanma şeklinin de anlatıldığı iddianamede, söz konusu örgütün, ''ülkede kaos ve kargaşa oluşturmak amacıyla karanlık kişiler tarafından oluşturulan ve yönlendirilen taşeron bir yapılanma'' olduğunun değerlendirildiği dile getirildi.

 

İddianamede, operasyon kapsamında sanıklardan ele geçirilen belgelerde, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın krokileri, uçakların teknik özellikleri ve uçak bakımıyla ilgili çok sayıda içerik tespit edildiği anlatıldı.

''Devlet Sınıra 250'' adlı 2 sayfadan oluşan bir belgede, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne konuşlandırılan askerlerle ilgili içeriklerin bulunduğu da ifade edilen iddianamede ''Devrimci Karargah'' örgütüne ilişkin daha önceki soruşturma kapsamında tanık olarak beyanda bulunan ''Son Tezgah'' rumuzlu bir kişinin ''Ergenekon'' örgütüne ilişkin anlatımlarına da yer verildi.

 

Tanık anlatımına göre, PKK, DHKP-C ve Hizbullah gibi yasa dışı birçok örgütün ''Ergenekon'' terör örgütüyle ortak hareket ettiği ve ''Ergenekon'' terör örgütünün de bu örgütleri kendi çıkarı doğrultusunda yönlendirdiğinin iddia edildiği belirtilen iddianamede, ''Ergenekon'' ile bağlantılarının açığa çıkmasının ardından söz konusu örgütlerin deşifre olması nedeniyle kopmalar ve örgüt içi sorgulamaların başladığı, ''Devrimci Karargah'' örgütünün de bu nedenle yeni bir örgüt olarak oluşturulduğu savunuldu.

 

SANIKLAR HAKKINDA İSTENEN CEZALAR

 

İddianamede, tutuklu sanıklardan Ulaş Erdoğan'ın, ''Devrimci Karargah terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan 15 ile 22.5 yıl, ''sahte nüfus cüzdanı ve sahte pasaport kullanmak'' suçundan 6 ile 15 yıl ve ''kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, kaydetmek'' suçundan da 2 yıl 3 ay ile 9 yıl arasında olmak üzere toplam 23 yıl 3 ay ile 47.5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istendi.

 

Diğer tutuklu sanıklar Cenk Büyükkahraman, Zafer Kaygın ve Gökhan Aydın hakkında, ''Devrimci Karargah terör örgütü üyesi olmak'' ve ''Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, kaydetmek'' suçlarından toplam 9 yıl 9 ay ile 24 yıl arasında hapis cezaları istenen iddianamede, 4'ü tutuklu 14 sanık hakkında da ''Devrimci Karargah terör örgütü üyesi olmak'' suçundan 7.5 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezası talep edildi.

 

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesine, mahkemedeki diğer ''Devrimci Karargah'' dosyasıyla birleştirilme talebiyle gönderilen iddianame, mahkeme tarafından yazılan tensip tutanağında ''birleştirmeye yönelik bir ifadeye yer verilmeden'' kabul edildi.

 

Mahkeme Heyeti, davanın 3 Haziran 2010'da görülmesine karar verdi.

 

Etiketler :