'Devrimci Karargah'ın ses kayıtları istenecek

'Devrimci Karargah'ın ses kayıtları istenecek

Devrimci Karargah örgütü soruşturmasıyla ilgili tüm ses kayıtları istenecek.

İkinci Ergenekon davasında sanık ve avukatların talepleri konusunda mahkemeye mütalaa sunan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Devrimci Karargah örgütü ile ilgili soruşturma dosyasında bulunan bütün ses kayıtlarının İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenmesini talep etti. Mahkeme daha önceki oturumlarda soruşturmayı yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'ndan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ofisinde ele geçirilen ses kayıtlarını istemişti

İkinci Ergenekon davasında talepler bölümünde sanık Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatı Köksal Bayraktar, "Önceki gün müvekkilim Haberal'ın hastane odasına polisler tarafından baskın düzenlenmiştir. Geceleyin polis kimsenin evine gelemez. Geldiği zaman Türkiye'de yer yerinden oynar. Ülke Abdülhamit dönemine döner. Polisler saat 20.00'de geldi. Yattığı oda cezaevi koğuşu olarak görülüyorsa yalnız o oda denetlenir. Oysa diğer odalar ve hastane koridorunda polisler 7 saat boyunca arama yaptı. Mahkemenin verdiği kararla müvekkilim ölüme biraz daha yaklaştırılmaktadır. Müvekkilim bir ayda iki kez inanılmaz bir şekilde polis aramasına maruz kaldı. Yoksa müvekkilim hakkında verilmemiş bir ölüm cezasının infazı mı yapılıyor? Türk toplumuna bu kadar hizmet etmiş bir kişiye böyle muamele edilmemesi gerekir." diye konuştu. Avukat Bayraktar, konuşmasının ardından müvekkili Mehmet Habera'ın tahliyesini talep etti.

Sanıklar ile avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, taleplerle ilgili mütalaasını mahkemeye sundu. Savcı Pekgüzel, Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı ile Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Albay Rıdvan Özden'in Ağustos 1985 yılında şehit edilmesine ilişkin soruşturma dosyası ve eklerinin eksiksiz bir örneğinin mahkemeye gönderilmesi yönünde karar verilmesini istedi.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Devrimci Karargah isimli örgüt soruşturmasına ilişkin dosyada bulunan kayıtların istendiğini belirten Savcı Pekgüzel, "Savcılık, bu kayıtlardan hangisinin istendiğini mahkemenin bildirmesini isteyerek o kayıtları göndereceğini bildirmiştir. Söz konusu tüm kayıtların gizlilik kuralları içerisinde gönderilmesinin istenmesine ve mahkeme incelemesinden sonra da dava ile ilgili olduğu değerlendirilen kayıtlar var ise örneği alınarak dava dosyasına konulmasına karar verilmesini talep ediyoruz." dedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önceki tarihli oturumlarda Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ofisinde ele geçirilen ses kayıtlarının, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'ndan istenmesine karar verilmişti.

Savcı Pekgüzel, tutuklu sanıkrlardan iş adamı Hüdai Ünlüer'in adli kontrol altına alınarak tahliye edilmesine karar verilmesini istedi. Duruşmaya, taleplerin değerlendirilmesi için yarım saat ara verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :