Devrim'den sonra ilk Türk hibrit!

Devrim'den sonra ilk Türk hibrit!

Erdoğan, bir Türk mühendisin tasarladığı ilk hibrit motorlu aracı test etti. Bu kez araç Devrim gibi yolda kalmadı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hibrit motorlu yeni tasarım bir aracın ilk test sürüşünü yaptı. Erdoğan, sağlık durumuyla ilgili sorulara "Gayet iyiyim" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, AB büyükelçilerine verdiği yemeğin ardından ünlü tasarımcı Murat Günak tarafından İngiltere'de yapılan hibrit motorlu Mindsat adlı aracın ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

 Başbakanlık Resmi Konutu'ndan araçla çıkışında gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Erdoğan, aracı ilk kendisinin kullandığını belirtti. Sağlık durumuyla ilgili sorulara ise Erdoğan, "Gayet iyiyim" yanıtını verdi. Erdoğan'ın şoför mahallinde oturduğu aracın arka koltuğunda ise Devlet Bakanı Zafer Çağlayan yer aldı. Başbakan Erdoğan, konut etrafında bir tur attıktan sonra yeniden konuta girdi.

Başbakanlık Resmi Konutu'ndan çıkışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün kullandığı araca ilişkin gazetecilere bilgi veren Çağlayan, makam aracında yanında oturan arabanın tasarımcısı Murat Günak'ı da tanıttı.

Günak'ın, Wolsvagen ve Mercedes firmalarında tasarımcı olarak çalıştığını anlatan Çağlayan, “Murat Günak kardeşimiz Passat'ın, Mercedes C serisinin hem marka yaratıcısı, hem tasarımcısıdır. Kendisinin yüzde 100 elektrikle çalışan, yapmış olduğu bir prototipi sayın Başbakanımıza görmesi için getirdiler. Sizlerin de gördüğünüz gibi Başbakan arabayı kullandı” diye konuştu.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :