DHKP-C ERGENEKON MESAİSİNDE

DHKP-C ERGENEKON MESAİSİNDE

AKP Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen eş zamanlı saldırıların ardından, DHKP-C'ye yönelik önemli hatırlatmalar...

 

Ankara'da yaşanan eşzamanlı saldırıları değerlendiren Akpınar, DHKP-C'nin taşeron bir örgüt olduğuna ve ihtiyaç halinde devreye sokulduğuna dikkat çekti.

Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpınar, DHKP-C'nin taşeron örgüt olduğunu belirterek, 'Türkiye'deki derin odakların kurduğu, kullandığı ve kullandırdığı bir örgüt. DHKP/C'nin yanında Türk İntikam Tugayı gibi örgütler var. İhtiyaç olduğunda devreye sokulan, kullanılan örgütler' dedi.

DHKP-C ve PKK'nın birer taşeron olduğunu ifade eden Akpınar, bu terör örgütlerini kullanan, Ergenekon gibi, derin yapıların bulunduğunu belirtti. Akpınar, AKP Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yapılan bombalı saldırının zamanlamasına dikkat çekerek, söz konusu eylemlerin Ergenekon yargılamalarının nihayete gelindiği aşamada yapıldığını hatırlattı. Akpınar, saldırıların mesaj içerikli olduğunu kaydetti.

"Son birkaç yıldır DHKP-C ile PKK'nın eylem ortaklığı var." diyen Akpınar, Batı'da PKK'nın eylem kabiliyeti sınırlı olduğu için DHKP-C ile ortak eylemler yaptığını ve kendi yapamadığı eylemleri, DHKP-C üzerinden yapma ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.