Dia'nın 'haram et' korkusu

Dia'nın 'haram et' korkusu

Yemek yiyeceği ilk gün mönüde etli yemek gören Fenerbahçe'nin Senegalli genç oyuncusu Dia, aşçıya “Bunlar helâl mi?” diye sordu?

Samandıra’da yemek yiyeceği ilk gün mönüde etli yemek gören Dia, aşçıya “Bunlar helâl mi?” diye sordu: “Burada her et helâl” yanıtıyla rahatladı.

F.Bahçe'ye Fransa’nın Nancy takımından gelen Issiar Dia, bu seçimi yaptığı için her geçen gün daha da mutlu oluyor. Senegalli kanat oyuncusunun sarı-lacivertli takıma geldiği ilk günlerde başından ilginç bir olay geçti. Müslüman olan 23 yaşındaki futbolcu, Samandıra’da yemek yiyeceği ilk gün mönüde etli bir yemek görünce rahatsız oldu.

Aşçıya “Bu etler helâl mi?” diye soran Dia, “Burda yiyeceğin bütün etler helâl” yanıtını aldı. Bunun üzerine rahatlayan Dia, “Nancy’de oynarken, bütün yemekleri sormak zorunda kalıyordum. F.Bahçe’de olmanın bir avantajı da bu olacak benim için” dedi.

ÖNCE DUA ETTİ

Tepsisini alıp, masaya oturan ve önce dua ettikten sonra yemeğe başlayan Issiar Dia, “İstanbul’u daha önce hiç görmemiştim. Kafamda hep farklı bir imajı vardı. Ama gelip gördükten sonra ‘Keşke daha önce gelseydim’ diye düşündüm. Her şeyden öte burası çok modern bir yer. Vakit bulduğumda İstanbul ve Türkiye’nin tarihi yerlerini de görmek istiyorum” diyerek F.Bahçe’ye transferinden duyduğu memnuniyeti bir kez daha dile getirdi.

Vatan

Etiketler :