Didim'deki kıyı temizliğinde 4 saatte 1,5 ton çöp toplandı

Didim'deki kıyı temizliğinde 4 saatte 1,5 ton çöp toplandı

Türkiye Çevre Eğitim Vakfının desteğiyle düzenlenen etkinlikte, çöplerin konulduğu torbalarla yöre şivesiyle "Atma bea" yazıldı

İZMİR (AA) - Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Avrupa Çevre Ajansının "Deniz Çöpleri İzleme Programı" kapsamında Aydın'ın Didim ilçesinde kıyı temizliği yapıldı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın da katılımıyla düzenlenen etkinlikte, 4 saatte 1,5 ton çöp toplandı.

Kategorize edilen çöplerden büyük çoğunluğu, tek kullanımlık plastikler, parçalanmış ağlar oluşturdu.

Toplanan çöp torbalarıyla yöre şivesine uygun olarak "Atma bea" yazıldı.

TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, Didim'in plajları ve sürdürülebilir çevre çalışmalarıyla marka bir turizm şehri olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Atabay ve belediye çalışanlarına teşekkür eden Karataş, "Deniz canlılarının yaralanmalarına ve ölümlerine neden olan, çevre ve insan sağlığı açısından ciddi sorunlar ortaya çıkaran deniz çöpleri konusunda etkin mücadele gerekiyor. Bugün burada Didim adına çok önemli bir başlangıç yapıldığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Atabay ise "Doğadaki tüm canlılarımızı düşünerek hizmet planlaması yapıyoruz. Didimliler olarak gelen misafirlerden de isteğimiz, bu çevresel bilincimize aynı şekilde hassasiyet göstermeleridir. Kıyılarımızı temizlemeye, buralarda yaşayan canlılarımızı düşünerek hareket etmeye devam edeceğiz." dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.