Digitürk haksızlık etti

Digitürk haksızlık etti

Erman Toroğlu'na Digitürk'ün haksızlık ettiğini savunan Fatih Altaylı, "maçlara 160 milyon dolar ödenirken Erman iyiydi de, 321 milyon dolar olunca mı kötü oldu?" diye sordu.

 

 Digiturk'ün Erman Toroğlu ile yollarını ayıracağını biz haber verdik. Maç naklen yayınları için milyarlarca doları gözden çıkaran kuruluşun, izleyici kalitesini artırmak için Toroğlu'nun işine son vereceğini duyurduk. Digiturk bunu aynen bizim yazdığımız şekliyle kabullendi. Doğrusu şaşırdım.

Bizim yazdığımız elbette doğruydu ama Digiturk'ün bunu açıkça söylemesi doğrusu hoşuma gitmedi. Niye mi? Erman Toroğlu'na bence haksızlık ettikleri için. Çünkü kaliteyi artırmak için işine son verdikleri Erman Toroğlu, yıllarca o kanala hizmet etti. Program yaptı, konuştu, konuşturdu, gündem yarattı. Maçlara 160 milyon dolar ödenirken Erman iyiydi de, 321 milyon dolar olunca mı kötü oldu? Digiturk'ün aklına kalite, ödediği para çoğalınca mı geldi? Öyle bile olsa bu böyle mi ortaya koyulur?

Biz yıllarca Digiturk'ün yayınlarının, daha doğrusu futbol maçlarını ele alış biçiminin Türk futboluna zarar verdiğini yazdık, söyledik. Futbola güveni azalttığını, hakemleri fazlaca gündeme taşımanın hata olduğunu, dünyada hiçbir yayıncının bunu bu şekliyle yapmadığını anlattık.  O zaman dinlemediler. Bunu Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem'e her sohbetimizde söyledim. Yıllarca hiçbir şey yapılmadı. Hiçbir uyarıda bulunulmadı. Şimdi birdenbire Erman Toroğlu, kalitesizliğin sembolü haline getirildi. Buna vefasızlık denir. Ayıptır! Hele bu kadar uluorta yapılırsa.

Etiketler :