Digitürk, Kanaltürk'ü fena yakacak!

Digitürk, Kanaltürk'ü fena yakacak!

Kanaltürk'ün maç görüntülerini "play station" tadında yayınlamasına Digiturk'ten tepki gecikmedi. Olay mahkemeye taşınıyor.

Erman Toroğlu ile yeni yayın dönemine hızlı giren Kanaltürk, Digitürk ile mahkemelik oluyor. Neden de Kanaltürk'ün maç görüntülerini "deforme ederek" yayınlaması...

Kanaltürk yeni yayın döneminde spor programları ile atağa kalkmak istedi. Bunun için de LİG TV'den kovulan Erman Toroğlu'nu kanala aldı. SON KALE ve TELEGOL programlarını devreye sokan Kanaltürk, haftasonunda iyi reyting topladı ama bunun faturası Akın İpek'e bir hayli ağır olacak gibi...

BOZ GÖRÜNTÜYE VER MAÇI

Kanaltürk'ün bu iki programında yayın hakları DİGİTÜRK'te olan maç görüntüleri yayınlandı. Kanaltürk bunun için de kendince bir uyanıklık yapmıştı. Görüntüleri deforme edip, ekrana getirmişti.

Görünen o ki bu hileyi Digitürk yememiş. Hemen Kanaltürk'e ihtar çekildi, görüntülerin yayınlanamayacağı, hak ihlali yapıldığı bildirildi. Bununla da yetinmeyen Digitürk, TELEGOL VE SON KALE programının sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu. 

DIGITURK'TEN GELEN AÇIKLAMA:

Digitürk ile Kanaltürk şimdi maç görüntüleri nedeniyle mahkemelik oluyor. Elbette Kanaltürk'ün böyle bir dava karşısında pek şansı yok. Çünkü maçların yayın hakkı bilindiği gibi DİGİTÜRK'te...

DİGİTÜRK yönetimi de bir yazılı açıklama ile durumu kamuoyuna duyurdu. Açıklamada, maç görüntülerinin KANALTÜRK'te TELEGOL ve SON KALE adlı spor programlarında deforme edilerek yayınlandığına dikkat çekildi. Bu kanalın ihtar ile uyarıldığı bildirilen açıklamada, "DIGITURK, öncelikle KANALTÜRK logolu televizyon kanalına bu hukuka aykırı eylemlerine derhal son vermelerini talep eden yazılı bir ihtar göndererek bu konudaki hassasiyetini göstermiştir.
Ayrıca şirketimiz, adı geçen spor programlarında yaşanan hukuka aykırılık ile ilgili olarak kanal yetkilileri ve program sorumluları hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu gibi aynı zamanda da adı geçen yayın kuruluşu aleyhine tazminat davaları açarak bu “açık hak ihlalinin” engellenmesi için bütün yasal yolları kullanmaya son derece kararlıdır." denildi.

Etiketler :