Dikili'de Yıllar Öncede Aynısı Olmuştu

Dikili'de Yıllar Öncede Aynısı Olmuştu

İzmir'in Dikili ilçesinde deniz suyu 1 metre yükseldi. Birkaç saat içerisinde 1 metre yükselen deniz, etkisini en çok Dikili Balıkçı Barınağı'nda kendisini hissettirdi. Meteoroloji yetkililerin açıklaması halkı rahatlattı..

 

Balıkçı barınağında bağlı olan balıkçı tekneleri kara seviyesinden 1 metre aşağıda denizde demirlemişken akşama doğru kara seviyesine yükseldi. Yükselen sular, balıkçı barınağı mendireğinin üzerini kapladı.

Dikili'de böyle bir olayı yıllar önce de yaşadıklarını belirten tekne sahipleri, ''O zamanlar sular dalgakıranın yığılı taşlarına kadar yükselmişti. Şimdi aynı olayı tekrar yaşıyoruz. Deniz suyu bu şekilde yükselmeye devam ederse teknelerimizin dalgakıranın üstüne çıkacağından korkuyoruz'' dedi.

Meteoroloji yetkilileri, meteorolojik uyarıya göre öğle saatlerinden sonra İzmir, Muğla ve Aydın ile gece saatlerinden sonra Antalya çevresinde kuvvetli rüzgarla birlikte etkili yağış beklendiğini, güney ve güneydoğu yönünde beklenen 6 ila 8 şiddetindeki fırtınanın deniz suyu seviyesini etkilemiş olabileceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :