Dikkat yarın grev var

Dikkat yarın grev var

Sağlık ve kamu emekçileri 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) geri çekilmesi için yarın grev yapacak. İstanbul Tabip Odası greve yüzde 95 civarında katılım beklendiğini ve hastanelerde yarın sadece acil servislerin hizmet vereceğini açıkladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), "üniversite hastanelerine Sağlık Bakanlığı tarafından el konulması, yurt dışından hekim ve hemşire ithalatının önünün açılması, ilaçta reklamın serbest bırakılması" gibi konuları içeren 663 Sayılı KHK’nin geri çekilmesi için yarın greve gidecek.

Devrimci Sağlık İş Sendikası, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türk Dişhekimleri Birliği, Türkiye Diyetisyenler Derneği, KESK gibi kuruluşlar da destekleyeceği grev, saat 11.00'de Ankara Kolej Kavşağı'nda başlayacak.

TTB’den alınan bilgiye göre, grev günü acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacak, acil servisler, eylem süresince polikliniklerde görevli hekimler tarafından takviye edilecek. Çocukların, hamilelerin, diyaliz hastalarının, yoğun bakım hastalarının ve kanser hastalarının acil olmasa bile her türlü tıbbi tedavisi aksatılmadan sürdürülecek. Servislerde yatarak tedavi görmekte olan hastaların her türlü tıbbi işleminin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak sayıda sağlık personeli servislerde hazır bulunacak. Hekimler, eylem boyunca hastalar ve yakınlarını eylemin amacı konusunda bilgilendirecekler.

İstanbul Tabip Odası greve yüzde 95 civarında katılım beklendiğini açıkladı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.