DİLİPAK: "Bu bir gasptır"

DİLİPAK: "Bu bir gasptır"

Dilipak, evinin Güven Erkaya ailesi adına avukatların icra yolu ile satışıyla ilgili yargıda yaşadığı çifte standardı anlattı.

Abdurrahman Dilipak tarafından yapılan yazılı açıklamada "28 Şubat devam ediyor.. Bu bir gasptır. Yanlış hesab bağdattan döner.. Bizim geleneğimizde “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste” denmiştir.. Bizim inancımıza göre, “bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murat etmiş olabilir..” denildi.

"Bir insana yönelitlen bir haksızlık, bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdittir. Bu bir gasptır." diyen Dilibak, aynı durumun bir başkasının başına gelmemesi için sonuna kadar mücadele edeceğini belirterek İlk olarak da satışın iptali için başvuruda bulunacağını hukuk mücadelesinin devem edeceğini açıkladı.

Abdurrahman Dilipak'a ait brüt, 134 m2 lik dairenin 88 m2 ilan edilerek satışa çıkartıltıdığını ve 180.000 TL den satıldığını belirten Dilipak, tahmini borcun ise 160 bin TL civarında olduğunu belirtti.

Davanın 28 Şubat sürecinde, Erkaya hakkında, bu gün Ergenekon davası iddianamesine yansıyan gerekçelerle ilgili olarak “Hakkımı Helal etmiyorum”, “toprağı bol olsun” dediği için aldığını belirten Dilipak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esasen aynı gerekçe ile, hakkımda, aynı taraflarca İstanbulda ceza davası için suç duyurusunda bulunulmuş, Ankarada ise Tazminat davası açılmıştır.. İstanbuldaki davanın davetiyesi tarafıma ulaştı ve davaya girdim ve adresim mahkeme dosyasında mevcutken, Ankarada adresim bulunamadığı gerekçesi ile ilanan tebliğat yoluna gidilmiş ve karar da ilanen tebliğ edilmiştir. Kararın kesinleşmesinden sonra ise hemen evimin adresi bulunarak icra işlemi başlatılmıştır. Öncelikle de evimin eşyası haczedilmiştir." dedi.

Esasen ceza davası bir bekletme sebebi iken bu konuda da usul hatası yapıldığını söyleyen Dilipak, "Benim Gazeteci olmam sebebi işle Basın kartımda adresim olmasına rağmen, Basın yayına da, Gazeteciler Cemiyetine de, Basın Konseyine de adresim sorulmamıştır.. Kaldı ki, ceza davasından da mahkumiyet kararı çıkmamıştır.." dedi.

Abdurrahman Dilipak, Kanun yararına bozma talebi, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında kabul görmesine rağmen ilgili Yargıtay dairesinin talebi reddettiğini belirterek dava dosyasının halen AİHM'de olduğunu, ve AİHM'nin hükümetten dava konusu ile ilgili savunma talep ettiğini belirtti.

Dilipak, "Ortada bir hukuk skandalı vardır.. Nasıl hukuka uygun olmayan yasa suç aleti ise, adaleti sağlamayan yargı da suç aletine döner. Onun için yargının bağımsızlığı ilkesi, adil yargılanma ilkesinin esası sayılmıştır.. Ortada bir hukuk skandalı vardır. Türk Hukuku için bu yaşananlar bir kara lekedir.. Bu sonuçta payı bulunanlara hakkımı helal etmiyorum..”dedi.

Kadıköy, 4. İcrada yapılacak satışla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan ve davanın 28 Şubat dönemine ait bir dava olduğunu söyleyen Dilipak, "Erkaya bu gün hayatta olmadığı için Ergenekon davasında sanık değil. Bu gün onun arkadaşlarının o dönemde neler yaptıklarını Ergenekon iddianamesinde okuyoruz.. O gün bunlarıe eleştirdiğim için, Ergenekonvari bir andıçlamanın ardından, bir yıldırma, caydırma, bastırma operasyonunun sonucu, yargısız infaza tabi tutuldum ve evim haczedildi” dedi.

Etiketler :