Dilipak'tan Barış Reçetesi

Dilipak'tan Barış Reçetesi

Gazeteci Yazar Dilipak: İslam'la barış ve huzur ortamını yakalayabiliriz.

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Peygamber Efendimize Mektup' yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.

 

Hayır Kapısı Yardımlaşma Derneği ve Sur Eğitim Kültür ve Bilim Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği yarışmanın ödül töreninde konuşan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Kürt-Türk, Alevi-Sünni, Sağcı-Solcu kavgasının insanları uyutmak için çıkarıldığını söyleyerek, "Ortak noktamız olan İslam'la barış ve huzur ortamını yakalayabiliriz." dedi.

 

Demirok Tesisleri'nde yapılan tören Kuran tilavetiyle başladı. Ardından Ali Toprak yönetiminde grup ilahi konseri verdi. Törende konuşan Gazeteci-Yazar Dilipak, Müslüman'a çaresizliğin yakışmadığını belirtti: "Sizler Peygamber'in ümmetisiniz, asla çaresiz olmayın, çare siz olsun" diye konuştu. Bu dünyaya sırtımızda cehenneme odun değil, cennete tuğla taşımak için gelindiğini vurgulayan Dilipak, şöyle konuştu: "Allah'ın ayetinde deniliyor ki; 'Birbirinizi sevmedikçe cennete giremezsiniz.' İslami cemaatler birbirlerini desteklemiyor. Ayette 'Siz kendi aranızdaki hükmünüzü değiştirmedikçe Allah hükmünüzü değiştirmez' de deniliyor. Allah cahil ve zalim bir millete merhamet etmez. Bırakalım Kürt-Türk, Alevi-Sünni, Sağcı-Solcu gibi düşmanlıkları. Birbirimizin cesediyle besleniyoruz. Ortak noktamız olan İslam ile barış ve huzur ortamını yakalamalıyız. Unutmayın Firavun'un sarayında büyüyüp Musa olmak var. Hz. Nuh'un oğlu olup gemiye binmemek var. Bulunduğumuz yer önemli değil önemli olan İslam'ı yaşamaya çalışmaktır."

 

Tören 'En Sevgiliye Mektup' yarışmasında dereceye girenlerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

 

 

 

Etiketler :